Opvang vluchtelingen in Den Haag weer uitgesteld; brandmeldcentrale nog niet gereed

© Mariëlle Bakker
DEN HAAG - De opvang van vluchtelingen in het oude gebouw van het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag is wederom uitgesteld. In het gebouw is onder andere de brandmeldcentrale (BMC) nog niet gereed. Dat meldt Jeanette Scholten van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De verwachting is nu dat de eerste vluchtelingen donderdag of vrijdag arriveren.
Een BMC is een centrale waar alle signalen van rookmelders, brandmelders en andere beveiligingssensoren samenkomen. Omdat deze centrale nog niet gereed is, wacht het COA nog op een akkoord van de brandweer.
Oorspronkelijk zou de eerste groep vluchtelingen afgelopen maandag in het pand op de Anna van Hannoverstraat in de wijk Bezuidenhout arriveren. Doordat een aantal artikelen pas later geleverd kon worden, werd de komst van de eerste groep vluchtelingen uitgesteld. Het pand is wel al overgedragen aan het COA.

Opvang

In totaal blijven ongeveer 600 vluchtelingen tot 1 januari wonen in het gebouw. Daarna worden er statushouders gehuisvest. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen