‘Behoorlijk zwaar’: Haagse wethouder Klein verkent parcours Red Bull Knock Out

DEN HAAG - ‘Behoorlijk zwaar, zo door het mulle zand. Maar een bijzondere ervaring', lachte wethouder van economische zaken Karsten Klein vrijdagmiddag. Hij, Jurgen van de Goorbergh en Rintje Ritsma verkenden alvast een stuk van het parcours van de Red Bull Knock Out die volgend weekend op Scheveningen wordt gehouden.
'Het ging lekker, moet ik zeggen. Maar het is wel een heel andere manier van rijden dan op de weg', antwoordde Klein op de vraag hoe het ging.
Er doen 1500 motorrijders mee aan wat volgens de organisatoren de grootste en zwaarste standrace ter wereld is. Vandaag werd begonnen met de opbouw van het parcours.

'Het wordt een fantastisch spektakel'

'Scheveningen staat een heel mooi motorfeestje te wachten,’ aldus race-directeur Martijn Spliethof. ‘Ik verheug me er erg op. Iedereen leeft er naartoe. Het wordt een fantastisch spektakel.’
Vanaf het Noordelijk Havenhoofd tot voorbij de Pier gaan de deelnemers uit de hele wereld de strijd aan met elkaar. Verspreid over het weekend worden zo'n 140.000 bezoekers verwacht. De gemeente en de organisatoren adviseren bezoekers om met het openbaar vervoer te komen.

Op zondag 90.000 mensen verwacht

Tijdens de finaledag op zondag verwacht de organisatie de grootste drukte. Ongeveer 90.000 motorfans uit heel Nederland komen dan naar Scheveningen, is de verwachting.  De halve finale start om 13.00 uur en de finale om 14.45 uur.