Zes 'verwaarloosde' paarden uit Voorburg verplaatst na ingrijpen Dierenbescherming en buurtbewoners

VOORBURG - Zes paarden op de Nicolaas Beetslaan in Voorburg zijn zondagmiddag onder toezicht van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming weggehaald door hun eigenaresse. De dierenbescherming was ingeschakeld door buurtbewoners, die vonden dat de paarden slecht werden verzorgd.
Op een verloren stukje land van slechts een paar vierkante meter langs het spoor stonden de zes paarden. Volgens de buurtbewoners werden ze aan hun lot overgelaten. Ze stonden tot hun knieën in de modder en hadden geen plek om droog te staan. De dekens die zij om hadden, waren nat en vies.
De bemanning van de dierenambulance, die een kijkje kwam nemen, was het met de omwonenden eens, maar kon niets uitrichten. Alleen de dierenpolitie kan beslissen of de dieren mogen worden weggehaald. Die besloot dat

Ontruimen

Uiteindelijk zijn de paarden op last van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming binnen een uur van het terrein gehaald. De eigenaresse heeft haar paarden naar een weiland gebracht. Volgens haar is er overigens geen sprake van verwaarlozing. Het stuk land waar de paarden normaal staan is ondergelopen en daarom stonden de paarden tijdelijk in Voorburg.