Waterpoloërs GZC Donk bij laatste vier, AZC en De Zijl uitgeschakeld in KNZB Beker

DEN HAAG - De waterpoloërs van Widex/GZC Donk uit Gouda hebben zondag de halve finales bereikt van het toernooi om de KNZB Beker. Ze waren in een tweeluik veel te sterk voor UZSC. Voor AZC (Alphen aan den Rijn) en De Zijl (Leiden) viel het doek door toedoen van respectievelijk Het Ravijn en ZPB.
had UZSC donderdag al met 10-5 verslagen, waardoor het zich zondag een 8-4 nederlaag kon veroorloven. Daarmee hebben de Gouwenaars revanche genomen voor het verlies van de Utrechters eerder dit jaar in de
. Mogelijke tegenstanders voor GZC Donk bij de laatste vier zijn Polar Bears, Het Ravijn en ZPB.
Voor AZC was de krachtmeting met Het Ravijn eveneens een herhaling van de halve finales in de afgelopen competitie. De Alphenaren bleken opnieuw niet opgewassen tegen hun angstgegner. In Nijverdal verloren ze zaterdag met 12-8. Een dag later eindigde de return in 8-10. De Zijl maakte het nog wel spannend in de dubbele ontmoeting met ZPB. Zowel vrijdag in Barendrecht (6-5) als zondag in Leiden (10-11) verloor de Zijl nipt.

Dames

Bij de dames voegde het Leidse ZVL-BAM zich bij de laatste vier. De bekerwinnaar van vorig seizoen boekte zaterdag in Nijverdal nog een benauwde zege (7-9), maar maakte zondag korte metten met Het Ravijn: 18-5. Widex/GZC Donk werd uitgeschakeld. De Goudse ploeg verloor donderdag thuis met 8-13 van UZSC en ging zondag in Utrecht met 10-8 onderuit.
ZVL stuit nu op ENC Arnhem, UZSC of ZPB. Aankomende maandagochtend (9.30 uur) wordt op het bondsbureau in Nieuwegein de loting verricht voor de halve finales in het zowel het heren- als damestoernooi. Alle tweeluiken worden tussen 4 en 6 februari gespeeld.