Omroep West-presentator in politieke dramaserie De Fractie

Michiel Steenwinkel presenteert het radioprogramma Mogge Michiel
Michiel Steenwinkel presenteert het radioprogramma Mogge Michiel
DEN HAAG - Omroep West is dinsdag het decor van opnames voor de dramaserie De Fractie. En dat is nog niet alles: onze eigen Michiel Steenwinkel heeft een rol te pakken.
‘Leuk! Ik ga mijn debuut maken als acteur', zegt Michiel met een knipoog. De rol die Michiel speelt, mag geen probleem voor hem zijn. Michiel zal een van de karakters in de serie interviewen in een radioprogramma.
De Fractie is een politieke dramaserie met afleveringen van 30 minuten, waarin realiteit en fictie samengaan. ‘Ik ga een Syrische vluchteling vragen stellen over de sharia (islamitische wetgeving, red.). Verder weet ik ook nog niet zo veel. We gaan het meemaken. Ik heb er in ieder geval wel zin in.’

Gecast

Of Omroep West met naam en toenaam in de aflevering komt, kon productiebedrijf Column Film nog niet zeggen. ‘Misschien wordt het Radio 1, misschien Radio West of nog iets anders. Dat gaan we bekijken.’ Normaal gesproken zou een acteur de rol van interviewer spelen, maar toen het productiebedrijf bij Omroep West ging kijken, kwam het idee om iemand van West te casten. En dat werd dus Michiel.
Wanneer de aflevering precies wordt uitgezonden, is nog niet bekend. Zeker is wel dat het de vijfde aflevering van het derde seizoen is en omstreeks maart volgend jaar bij de VPRO te zien zal zijn.