Voetbalclub Mike van Duinen zet hoofdtrainer op straat

Mike van Duinen tekent bij Fortuna Dusseldorf met broer Niels en zaakwaarnemer Frans Schouten
Mike van Duinen tekent bij Fortuna Dusseldorf met broer Niels en zaakwaarnemer Frans Schouten
DEN HAAG - Fortuna Düsseldorf heeft afscheid genomen van hoofdtrainer Frank Kramer. De club van voormalig ADO Den Haag-speler Mike van Duinen laat weten bezorgd te zijn over de huidige sportieve situatie van de club; Fortuna Düsselsdorf staat voorlaatste in de 2. Bundesliga.
Na vijftien wedstrijden heeft de ploeg van aanvaller Van Duinen slechts drie wedstrijden gewonnen en staat het vijf punten boven hekkensluiter MSV Duisburg. 'Wij hebben niet langer de volle overtuiging dat we de negatieve spiraal met Frank Kramer kunnen doorbreken', zegt Fortuna-directeur Rachid Azzouzi.
Enkele weken geleden bezocht Bas Muijs voetballer Van Duinen in Düsseldorf. Trainer Kramer liet toen weten gecharmeerd te zijn van de rappe aanvaller. 'Mike is iemand die altijd vol gas geeft, volle kracht vooruit. Ik had Mike al langer op het oog', bekent trainer Kramer, die de Haagse spits eerder naar Eintracht Braunschweig wilde halen. 'Hij is een speler die onrust zaait bij de tegenstander. Daarom past hij goed bij ons.'
Van Duinen was tijdens de eerste tien speelronden altijd verzekerd van speeltijd. In de laatste weken is dat minder geworden. Zo ontbrak hij bij de selectie van de Duitse club tijdens de wedstrijden tegen Greuther Fürth en FC St. Pauli. De laatste wedstrijd tegen Duisburg speelde Van Duinen zeven minuten mee.