Zeven jongens beroven fietser op Oude Haagweg in Den Haag

De Oude Haagweg in Den Haag
De Oude Haagweg in Den Haag
DEN HAAG - Terwijl een 46-jarige man over de Oude Haagweg in Den Haag fietst, hoort hij iemand roepen. Hij denkt dat diegene wat wil vragen en stopt. Dan wordt hij het slachtoffer van een straatroof waar zeven daders bij betrokken zijn.
De man fietst op maandag 7 september tussen 22.30 en 23.00 uur ter hoogte van de Jan Bronnerkade. Hij wordt geroepen en stopt. Er komt een jongen op hem af die vraagt of hij een sigaret voor hem heeft. De man zegt dat hij die niet heeft en dat hij ook geen vuur heeft. Tijdens het gesprekje komen er plotseling nog zes jongens aanlopen vanuit de richting van het basketbalveld aan de overkant.
De groep komt bij hem staan en voor de man het weet pakken ze zijn fietstas en koffer van de bagagedrager. De man krijgt een harde duw en valt op de grond. Zes jongens rennen weg, maar de jongen die hem in eerste instantie aansprak blijft nog even staan. Vanuit de groep wordt geroepen dat hij de man nog in zijn gezicht moet slaan, maar dat doet de jongen niet. Vervolgens gaat ook hij er vandoor, richting het basketbalveld.

Camera, microfoons en mengpanelen weg

In de tas en de koffer van het slachtoffer zaten een camera, microfoons en mengpanelen. Ook zijn telefoon en portemonnee zijn buitgemaakt door de daders. De politie is op zoek naar getuigen van de straatroof of naar mensen die denken te weten wie er bij die groep van zeven daders was.
De jongen die de man aansprak, is blank en ongeveer 16 à 17 jaar oud. Hij is 1.80 meter lang, had kort opgeschoren donkerblond haar en een tenger postuur. Wat opviel is dat hij een grote neus heeft met bovenop een klein rood bobbeltje. Verder droeg hij een donker sport jack en hij sprak Nederlands met een Haags accent. Over de rest van de groep is bekend dat er meerdere jongens trainingspakken en petjes droegen. Aan hun accenten te horen kwamen meerdere verdachten uit Den Haag.  

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06 - 57 87 62 79
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl