Ook dit jaar weer grote vuurwerkshow op Haagse Hofvijver

Staatsloterij Ouderjaarsfeest 2014 op de Haagse Hofvijver
Staatsloterij Ouderjaarsfeest 2014 op de Haagse Hofvijver
DEN HAAG - Ook dit jaar is er op oudejaarsavond weer een grote vuurwerkshow op de Hofvijver. ‘Ik zet deze traditie voort,’ aldus burgemeester Jozias van Aartsen in een brief aan de gemeenteraad. Net als vorig jaar wordt deze, aldus de burgemeester ‘indrukwekkende show’ samen met de Staatsloterij georganiseerd.
Naast
is er dit jaar nog een grote vuurwerkshow. Het initiatief daarvoor komt
. Volgens de burgemeester is daar sprake van ‘een professioneel georganiseerde vuurwerkshow’.
Van Aartsen: ‘Het organiseren van grotere professionele vuurwerkshows past binnen de Haagse koers om een veiliger alternatief te bieden aan het afsteken van consumentenvuurwerk. Ik wil daarom dit initiatief een kans geven. Veiligheid is een nadrukkelijke voorwaarde.’

Extra bescherming voor parkeerautomaten

De gemeente neemt dit jaar veel maatregelen die ook in voorgaande jaren van kracht waren. Wel is er extra aandacht voor parkeerautomaten. Vorig jaar werden er 22 vernield. De gemeente gaat er daarom nog meer afschermen. Verder gaat Den Haag nadrukkelijk waarschuwen voor de gevaren van het afsteken Chinese wensballonnen.
Evenals vorig jaar komen er in Den Haag ook weer vuurwerkvrije zones, vooral rond ziekenhuizen en stadsboerderijen.

Waarschuwing aan relschoppers


Van Aartsen waarschuwt in zijn brief ook indirect relschoppers. ‘Onrust veroorzaken en de goede sfeer verstoren is in Den Haag onacceptabel,’ stelt hij. Mensen die zich afgelopen jaarwisseling misdroegen krijgen een brief dat de politie ze in de gaten houdt of eventueel zelfs een gebiedsverbod. Als ze toch weer over de schreef gaan, krijgen ze te maken met supersnelrecht.
De burgemeester spreekt ook zijn ‘grote zorg uit’ over het zware en illegale vuurwerk dat in ons land wordt afgestoken. ‘Dit jaar heb ik wederom een beroep gedaan op het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu om stevig door te pakken op de opsporing en handhaving ten aanzien van illegaal vuurwerk dat in Nederland op de markt komt.’