Renovatie Huygens’ Hofwijk in Voorburg voltooid

DEN HAAG - Het museum Huygens’ Hofwijk in Voorburg heeft een nieuw entreegebouw gekregen, dat donderdag feestelijk wordt geopend door astronaut André Kuipers. Met de vernieuwde entree is de renovatie van de beroemde zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens na enkele jaren afgerond.
Het nieuwe entreegebouw bestaat onder meer uit een theeruimte, een vergaderzaal en er is een winkel gevestigd. Huygens’ Hofwijck hoopt met het verhuren van de vergaderzaal extra inkomsten te genereren.  
De beroemde buitenplaats heeft in een paar jaar tijd een ware metamorfose ondergaan. Ruim een half jaar geleden werd de historische ijskelder na een renovatie heropend. Daarvoor waren andere delen van het museum al flink onder handen genomen.

Dichter

Hofwijck werd gebouwd door Constantijn Huygens, de 17e eeuwse diplomaat en dichter. Na zijn dood werd het bewoond door z'n zoon, de wereldberoemde wetenschapper Christiaan Huygens. Sinds 1928 is het gebouw ingericht als museum, waar de herinnering aan vader en zoon leven wordt gehouden.  
Huygens’ Hofwijck was de afgelopen drie weken dicht vanwege werkzaamheden, maar vanaf donderdag kunnen bezoekers er dus weer terecht.