De Westwekker! Vuurwerkshow Hofvijver op herhaling en heldenpenning voor redden vrouw

De West Wekker van woensdag.
De West Wekker van woensdag.
DEN HAAG - Nog zes weken en dan kan tijdens oudejaarsavond genoten worden van vuurwerk boven de Hofvijver in Den Haag. Die traditie wordt voortgezet, laat burgemeester Jozias van Aartsen weten. Van Aartsen zette gisteren ook vier regiogenoten in het zonnetje. Die redden een vrouw uit zee bij Kijkduin.
1.

Een auto is gisteravond weggezakt in een gat aan de Molenring in Waddinxveen. Het gat was ontstaan door een breuk in de waterleiding.
2. Delen Koningin Julianabrug kunnen worden hergebruikt, concluderen aannemers
Delen van de Koningin Julianabrug kunnen worden hergebruikt, waaronder het panamawiel en de val. Dat blijkt uit onderzoek van aannemerscombinatie Mourik/BSB Staalbouw. De gemeente Alphen voert nog wel een second opinion uit. Dat doen externe experts met optische en röntgeninstrumenten.
3. Ook dit jaar weer grote vuurwerkshow op Haagse Hofvijver
Ook dit jaar is er tijdens oudejaarsavond weer een grote vuurwerkshow op de Hofvijver. ‘Ik zet deze traditie voort,’ laat burgemeester Jozias van Aartsen in een brief aan de gemeenteraad weten. Net als vorig jaar wordt deze, volgens de burgemeester ‘indrukwekkende show’ samen met de Staatsloterij georganiseerd.
4. Relschoppers Schilderswijk krijgen werkstraf voor gooien van stenen
Drie relschoppers hebben gistermiddag een werkstraf opgelegd gekregen voor het gooien van stenen tijdens de rellen in de Schilderswijk afgelopen zomer. 'Ik liet me meeslepen', zegt een van hen. 'Het was een kick.'
5. Vrouw gered uit zee, redders krijgen heldenpenning
Vier regiogenoten zijn in Den Haag onderscheiden door het Carnegie Heldenfonds. Een jaar geleden redden zij een vrouw uit de zee bij Kijkduin. Burgemeester Jozias van Aartsen prees gisteren tijdens de uitreiking hun moed.
Het weer: Vandaag is het grotendeels bewolkt. Verspreid over de dag worden buien verwacht. Er waait een vrij krachtige noordwestenwind. Het wordt 9 graden.