Jonge vluchtelingen dolblij met Nederlandse les in voormalig ministerie SZW

DEN HAAG - De kinderen en jongeren in de vluchtelingenopvang van het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag zijn erg blij dat ze naar school kunnen in het opvangcentrum. 'Het was erg saai voordat we deze school hadden', zegt Bebars uit Syrië.
Na enkele dagen  les kunnen ze al een paar zinnen Nederlands spreken en dat motiveert enorm. 'Ik voel me erg gelukkig, want het is een goeie school', zegt de 17-jarige Nazanin. 'We hebben hier een veel betere docent dan in Afghanistan', zegt Bebars. 'De dag was leeg en het enige wat we deden was slapen, eten, slapen, eten. We hadden niets te doen. Nu heb ik nieuwe vrienden gemaakt tijdens de les, we leren Nederlands en we hebben een goede docent.'
De 'Welkom School' van het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag is maandag open gegaan. Zestig vluchtelingenkinderen krijgen les in de tot klaslokaal omgebouwde bibliotheek van het gebouw.

Lessen stoppen op 1 januari

Voor 1 januari 2016 moeten alle vluchtelingen weer naar een andere opvang en stopt de tijdelijke school. Daarna wordt het gebouw klaargemaakt voor statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning. De hoop is dat op andere locaties de lessen worden voortgezet.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen