Dodelijk ongeluk Voorhout door laaghangende zon en een kapotte auto

De auto werd aangereden door een trein
De auto werd aangereden door een trein © Flashlight Fotografie
VOORHOUT - Een laaghangend zonnetje en een kapotte auto zijn hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van het ongeluk in Voorhout. Dat vertellen omstanders aan Omroep West. Een trein ramde donderdagmiddag een auto en daarbij vielen twee doden.
De plek van
is midden in het dorp en er waren dus veel mensen die het ongeluk zagen gebeuren. Het verhaal gaat dat de bestuurder motorpech had en probeerde de auto te starten. 'Toen dat lukte zagen ze door de laaghangende zon niet dat de spoorbomen omlaag kwamen,' aldus een vrouw.
'De spoorboom is waarschijnlijk op zijn dak gekomen. En toen moesten ze gaan beslissen: gas geven of stoppen', vertelt ze verder. Een kapster van de kapsalon naast de spoorwegovergang ziet de man in zijn auto zitten als hij tussen de spoorbomen instaat. 'Ik zag de paniek bij de bestuurder, hij dacht: wat kan ik nog doen. En ineens gaf hij een dot gas.'

Desastreuze gevolgen

De auto schoot nog net voor de trein, met desastreuze gevolgen voor de twee inzittenden. Om wie het gaat kon de politie donderdag niet zeggen. Ook konden zij nog niets zeggen over de toedracht. Het is wel duidelijk dat het gaat om een auto met een Pools nummerbord.
Na het ongeluk ontstond er rondom Voorhout een verkeerschaos. Er konden lange tijd geen treinen rijden tussen Leiden Centraal en Hillegom. Daarom zette de NS bussen in.  

Gevaarlijke spoorwegovergang

Volgens omstanders is het gevaarlijke spoorwegovergang. Er gebeuren vaker incidenten. 'Er liggen aan beide kanten van de overgang zebrapaden. Hierdoor moeten automobilisten stoppen, wat voor een opstopping zorgt. Vaak blijven er dan auto’s stilstaan op de overgang', aldus een medewerker van de fietsenwinkel.