ANWB wegenwacht: 'Ik kan in de nieuwe kleding zelfs dansen langs de weg'

DEN HAAG - Dik tevreden is André van Vliet met zijn nieuwe wegenwachttenue. Na 24 jaar heeft de ANWB zijn wegenwacht letterlijk in een nieuw jasje gestoken.
De fluorescerend gele kleur en de reflectiestrepen zijn de opvallendste verschillen ten opzichte van de oude kleding. 'De veiligheid staat nu voorop', zegt André.
Vanaf maandag zijn alle ANWB wegenwachten in het nieuwe uniform aan het werk. André mocht het vrijdag al aantrekken en daarom bleef het oude vertrouwde blauwe pak in de kast hangen.

Opvallen in het donker

'In dit kostuum val ik ook in het donker goed op. Niet alleen door de kleur, maar ook door de reflectiestrepen', zegt André tevreden. Bij de productie van de kleding is in totaal 55.000 meter aan reflectiestrepen gebruikt.
Ook de nieuwe pasvorm bevalt hem wel. 'Het zit erg lekker en ik kan er goed in bewegen. Het materiaal is heel soepel. Ik zou er zelfs in kunnen dansen langs de weg', grapt de ANWB’er. De nieuwe kleur blijkt wel even wennen voor mensen. 'Ik krijg telkens opmerkingen over de felle kleur. Het werkt dus, want het valt op', aldus André.