Motorcross geweld barst los op het strand van Scheveningen: 'Zondag gaan we knallen'

DEN HAAG - Red Bull Knock Out Race is na zeven jaar afwezigheid terug in Den Haag. Er worden 150.000 bezoekers verwacht bij het strand in Scheveningen. Vrijdag moesten de deelnemers zich op tijd melden op het Malieveld voor een keuring van de crossmotoren.
De rijders en monteurs maken zich vrijdag nog geen zorgen. 'Wij maken ons niet druk, zaterdag en zondag moet het pas echt gebeuren', zegt een man uit Twente die om 10.00 uur 's ochtends al met een flesje bier in zijn handen staat.
Red Bull Knock Out vindt plaats op het strand van Scheveningen. De race loopt vanaf het noordelijk havenhoofd onder de pier door tot aan het Noorderstrand ter hoogte van het Carlton Beach Hotel. Vorige week werd er al begonnen met de opbouw van het loodzware parcours.

Zwaarste parcours van de wereld

Verspreid over het weekend worden zo'n 140.000 bezoekers verwacht. De gemeente en de organisatoren adviseren bezoekers om met het openbaar vervoer te komen. Tijdens de finaledag op zondag verwacht de organisatie de grootste drukte. Ongeveer 90.000 motorfans uit heel Nederland komen dan naar Scheveningen, is de verwachting.  De halve finale start om 13.00 uur en de finale om 14.45 uur.
Het parcours is het zwaarste ter wereld. De zwaarte zit 'm vooral in de fysieke uitdaging en de strijd tegen de natuurlijke elementen van het mulle zand, het opkomende water en de waarschijnlijk stormachtige wind.