Voorbeschouwing FC Groningen - ADO Den Haag: Duplan terug in basiselftal

DEN HAAG - ADO-speler Edouard Duplan keert in de veertiende speelronde van de eredivisie terug in het basiselftal van trainer Henk Fraser. De buitenspeler was de laatste twee wedstrijden geschorst, maar speelt tegen FC Groningen hoogst waarschijnlijk weer als linksbuiten. 'Het was frustrerend om aan de kant te zitten. Ik wil altijd spelen,' zegt Duplan.
De 32-jarige Duplan kreeg een rode kaart nadat hij in de wedstrijd tegen Feyenoord op het been van Bilal Basacikoglu staan. In de twee wedstrijden dat hij moest toekijken verloor ADO Den Haag niet. De ploeg van Fraser is momenteel vijf wedstrijden ongeslagen.
'Wij zitten goed in ons vel en dat komt steeds meer. Ik ga met veel vertrouwen de wedstrijd tegemoet', vervolgt Duplan. We zullen zoals de laatste wedstrijden weer compact spelen en weinig weggeven. Je zal zien dat de gelijke spelen langzaam overgaan in overwinningen.'
ADO-trainer Fraser is blij dat hij weer kan beschikken over Duplan. 'In heel veel opzichten is hij een belangrijke speler. Ervaring, kwaliteit en ook als je naar de cijfers kijkt, heeft hij het meeste rendement gehaald', vertelt de Haagse trainer. Hij is wel een speler die normaal gesproken als eerste op het wedstrijdformulier gezet wordt', aldus Fraser.  Hij laat daarmee doorschemeren dat de Fransman tegen FC Groningen start.

Bij FC Groningen is het meespelen van Albert Rusnak onzeker. In de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille kreeg de Slowaak in blessuretijd een tik tegen z'n enkel. De ploeg van Erwin van der Looi verloor in Marseille met 2-1. De selectie arriveerde vrijdag een uur later dan gepland op vliegveld Eelde.

Volg FC Groningen - ADO Den live op 89.3 FM Radio West

Mis niets van ADO Den Haag tegen FC Groningen en luister aankomende zondag vanaf 14.30 uur naar Radio West. Commentatoren Jim van der Deijl en Herman Nanninga doen live verslag van de wedstrijd.
Scheidsrechter: Dennis Higler
Vorige drie ontmoetingen:
2014/2015:
FC Groningen - ADO Den Haag 1-1
ADO Den Haag  FC Groningen 3-0

2013/2014:

ADO Den Haag  FC Groningen 2-1
FC Groningen - ADO Den Haag 1-2

2012/2013:

FC Groningen - ADO Den Haag 2-1
ADO Den Haag  FC Groningen 0-1