Kinderen uit Scheveningen mogen lied in studio inzingen

Kinderkoor Music Academy Scheveningen
Kinderkoor Music Academy Scheveningen © Ruben Kroeze
DEN HAAG - Voor zangleerlingen van de Music Academy Scheveningen is een droom uitgekomen. Ze hebben een lied ingezongen in een echte geluidsstudio. De zangleerlingen mochten de studio in na het winnen van een liedjeswedstrijd van de HEMA.
De opdracht was om een sinterklaaslied te schrijven en in een video te presenteren. Dat hebben de Scheveningse kinderen onder begeleiding van hun zangdocente Marloes Jager gedaan. In totaal zijn er tien ingezonden liedjes gekozen, waaronder het liedje van de Scheveningse kinderen. Die tien liedjes zijn ingezongen in een studio en komen op Spotify te staan.
De inspiratiebron achter de deelname aan de liedjeswedstrijd is zangleerlinge Valerie. Zij heeft een spierziekte en is na een auditie afgewezen voor het Kinderen voor Kinderen-koor. De zangleerlingen wilden daarom graag wel succes hebben met een andere wedstrijd. Dat is uiteindelijk dus gelukt.

Trots

De zanglerares is trots op haar leerlingen. 'Het zijn toppers. Heel leuk om dit samen te beleven', aldus Marloes Jager. Eén van de leerlingen kan niet wachten het liedje te luisteren. 'Zo gauw het liedje online staat, ga ik luisteren', zegt Ebe.