(advertentie)

CDA-raadslid wil gekleurde Pieten

DEN HAAG - CDA-raadslid Mitra Rambaran wil dat dat er in Den Haag gekleurde Pieten worden ingezet bij de intocht van Sinterklaas.

Rambaran pleit er op persoonlijke titel voor om Zwarte Piet aan te passen aan de huidige samenleving. ‘De samenleving is aan het veranderen: die is multicultureel geworden. Ik vind dat we moet iedereen rekening moeten houden en iedereen recht moeten doen.’

Kleurrijke Piet

Daarom kan wat haar betreft Piet wel blijven, maar moet hij kleurrijk worden. ‘Zo doen we geen afbreuk aan een traditie, maar passen we hem aan aan de samenleving.’  Rambaran heeft de afgelopen weken de discussie over Zwarte Piet gevolg en erkent dat die ‘hartstikke heftig’  is. ‘Ik begrijp heel goed de gevoeligheden van blanke Nederlanders. Wij willen ook niemand zijn feest afnemen, maar het alleen aanpassen.’

Het raadslid zegt dat ze burgemeester Jozias van Aartsen persoonlijk heeft gevraagd om ervoor te zorgen dat het feest in Den Haag wordt aangepast. En dat bijvoorbeeld in de kantine van het stadhuis ook geen versieringen meer worden opgehangen met Zwarte Piet.

Rambaran verklaart dat ze een bericht terug kreeg dat de burgemeester eerst vragen van de PVV over het feest wil beantwoorden.ok verklaart Rambaran dat zij niet veel steun krijgt voor de vragen. ‘Ik sta alleen in deze kwestie, maar zo lang ik in de raad zit, zal ik me hiervoor sterk maken.’

'Geen CDA-standpunt'

CDA-fractievoorzitter Gert-Jan Bakker zegt dat hij niets weet van de vragen van Rambaran en dat zij hiermee ook niet het fractiestandpunt vertegenwoordigt. Rambaran beaamt dit. Ze zegt binnen de fractie alleen te staan.

De PVV in de Haagse gemeenteraad maakte onlangs in niet mis te verstane woorden duidelijk dat er niet mag worden getornd aan de viering van Sinterklaas in de stad. Fractievoorzitter Machiel de Graaf stelde er vragen over aan het college.

 'Vrolijke Zwarte Pieten en malle capriolen'

Hij wil dat het stadsbestuur ‘garandeert’ dat in Den Haag ‘tot in lengte van dagen Sinterklaas zal worden gevierd zoals we dat altijd gewend zijn geweest, dus inclusief vrolijke Zwarte Pieten die malle capriolen uithalen en snoepgoed uitdelen, en inclusief een prachtig gouden kruis op de mijter van de Sint? Zo neen, waarom weigert u Nederlands cultureel erfgoed te beschermen?’

De Graaf, in een verklaring: ‘Ik maak me zorgen om het voortbestaan van dit prachtige en vrolijke kinderfeest. Een klein clubje beroepsjankerds is vastbesloten om Nederlands cultureel erfgoed de nek om te draaien en dat krijgt nu ook nog eens steun van de Verenigde Naties.’

Foutje gezien?

Reacties

Dit raadslid staat er "gekleurd" op.

" Rambaran heeft de afgelopen weken de discussie over Zwarte Piet gevolg en erkent dat die ‘hartstikke heftig’ is. ‘Ik begrijp heel goed de gevoeligheden van BLANKE Nederlanders. "
Dit is discriminatie.
Ik heb genoeg BLANKE Nederlanders op de "zwarte piet is racisme" FB pagina gezien, die zwarte piet ook racistisch vinden. Ik ben zelf hartstikke voor zwarte piet! Maar er zijn genoeg BLANKE Nederlanders die er op tegen zijn... Net zoals er veel DONKERE gewoon voor zwarte piet zijn.
Jammer dit weer hoor, ik had geen generalisatie verwacht van een CDA raadslid.

mensen er is een persoon die zich doet als Jatog Dennis de Vries (Den Haag) Martin (Den Haag) Indo zwarte piet Piet Plaatpoetser judge Oud Transvaler......echt zielig

hoe kryg je eigenlijk gestreepte pieten uit een zwart als roet schoorsteen altyd zwart lijkt.en de kinderren mogen die ook nog ergens blij om zijn gestreepte pvda man/vrouw.zeker zelf geen kinderren?

allemaal witte pieten inzetten

ja die mogen als slaven vooral Dennis de Vries ook als Indo pietpiraat judge anoniem edwin en veel meer namen die hij heeft inzetten hij heeft toch geen leven en is elkedag op omroepwest te volgen

Als je nou eens goed kijkt naar schrijfstijl, taalgebruik en leestekens en ook eens naar de persoonlijke opvattingen, dan kun je de echte nepperd er zo tussenuit halen. En het is hem nog steeds niet gelukt de plaatsnaam goed achter Dennis de Vries te krijgen.

wahahah ja Dennis de Vries heeft 100 schuilnamen echt zielig !

ik gebruik alleen de naam judge, die andere aliassen heb ik niets mee van doen. en ik ben zeker Dennis de Vries niet.

Al die heisa omdat er 21 bezwaren in Amsterdam waren ingediend tegen de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet.
En bovendien is de kleur al aangepast, Piet is niet zwart meer, maar bruin!

moriaantje swart als roet roet uit de schoorsteen weet u nogooit bij de sint piet geweest en kadootjes aangenomen.ga lekker terug naar de rimboe

Mafketels joh die buitenlanders allemaal.
Ze komen hier allemaal heen omdat ze het hier beter hebben dan in hun land waar ze niks te vertellen hebben en geen nagel om aan hun reed te krabben hebben.
Eenmaal hier vullen ze hun zakken met niks doen en krijgen ze nog babbels ook en zijn wij racisten.

niks gekleurde pieten, hij heet Zwarte Piet en niet Gekleurde Piet. blijf met je poten van onze traditionele feesten af en als het je niet bevalt pleur dan lekker op.

De slavernij die door Nederland bedreven werd was nog geen 5%, ik zou eens in Spanje of Portugal vragen hoe het er daar voor staat. Maar goed de echte geschiedenis schijnt nergens te vinden, dus wie zegt nou dat het echt zo is? De zwarte pieten haters krijgen bij voorbaat al gelijk omdat het woord discriminatie weer uit het toverboek gehaald is. Weten de zwarte pieten haters ook over de blanke slavernij? klinkt gek he, maar die heeft ook plaatsgevonden en nu nog in de prostitutie! RIP zwarte piet, die zien we volgend jaar niet meer, die grappige lollige geschminkte Nederlander die maar 2 weken per jaar hoefte te werken..

" Zwarte piet is discriminatie "

Zwarte piet uitsluiten van het kinderfeest is ook discriminatie.

Wat wil je daarmee zeggen, Moortje?

Discriminatie is niks anders dan "het maken van onderscheid".

Dus da's net zo veelzeggend als "ik ben toch zeker Sinterklaas niet".

tja.een kerkelijke partij.
het liefst hebben ze niks.
en zijn ze na de oorlog niet meer buiten geweest.

Ooit van inburgeren gehoord? Als je ervoor kiest in ons mooie land te komen wonen en wel vrolijk gebruik/misbruik te maken van al onze voorzieningen, blijf dan gewoon van ONZE tradities af!!! Anders ga je toch gewoon ergens anders wonen!

Ach gut mevrouw gaat ook wat roepen. Ik citeer even een stukje van gister wat op den haag fm stond: Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar is Rambaran door haar partij op een onverkiesbare 40e plaats gezet. Dit zegt toch al genoeg.

Is dat niet het CDA raadslid dat in de media riep dat ze ineens tegen het cultuupaleis was en die zelfde avond toch voor stemde? Totaal ongeloofwaardig persoon!!!!!!

Mitra Rambaran is een beetje publiciteitsgeil op dit dossier.
Volksvertegenwoordigers zouden voor elke minuut die ze aan dit onderwerp besteden financieel gekort moeten worden. Verspilling van belastinggeld. En voor het geval de slavernijkaart gespeeld wordt: ga u druk maken om de slavernij van nu!

Buitenlanders horen zich aan te passen aan de Nederlandse samenleving !

Beetje jammer dat West mijn reactie heeft verwijderd!
Volgens mij stond er niets geks in en schreef ik juist dat ik het prima vind dat er mensen uit andere culturen hier wonen. Maar goed West heeft in het regelement staan; onze site, dus onze regels.
Prima dan in die sfeer; blijf van onze gewoontes, feesten , cultuur en wetten af: ons land, dus onze regels!!!

en als dit eenmaal is gelukt, dan vraag ik me af wat het volgende zal zijn. Want er blijft voor dit soort mensen altijd wat te piepen. Maar wat een ander daarvan denkt, DAT snappen ze zogenaamd niet. Als ze maar hun kleinzielige zin krijgen.

misschien moeten wij blanken straks alleen maar door zijstraten lopen, zodat de hoofdstraten voor de andersgekleurden zijn?

weet je wat, we maken er gelijk een omgekeerd zuid-afrika van de jaren 70 van, maar dan met de autochtone Nederlanders in de volkomen ondergeschikte rol. Dat doet de politiek nu ook al dus zet gelijk helemaal door. Dus alles laten bepalen door mensen die uit weet ik veel waar komen, alles laten toetsen aan het wereldbeeld van hen opdat wij Nederlanders toch vooral maar niet meer beschuldigd kunnen worden van het geweldige D-woord!

(ja dit is inderdaad cynisch bedoeld, maar ik geloof echt dat dit nog zal gaan gebeuren ook)

ik snap werkelijk niet wat die mensen zich bemoeien met een kinderfeest.

hou toch op met dat gezanik! maar: vanaf nu, alle Nederlanders bezwaren maken wegens discriminatie door andere feesten van gekleurde medemensen. constant blijven doen, zal men gelijk zien hoe leuk dat eigenlijk is.

Laat die Mw.Mitra Rambaran lekker naar d'r eigen landje vertrekken, laat die zwarte piet nu eens met rust Mw.Mitra Rambaran, als je je aangesproken voelt, lekker oppleuren, toedeloe

Mitra Rambaran zegt; wij willen niemand zijn feest afnemen,maar ik sta wel alleen in deze kwestie. Dus heeft zij in ieder geval geen poot om op te staan,en laat die discussie over Zwarte Piet nou maar rusten. Het is hier nu eenmaal een traditie,en tradities horen niet gebroken te worden!!! Zwarte Piet blijft dus gewoon ZWART!!! Sterkte,Mitra in uw eenzame strijd.

hihihhiih allemaal gekleurde gezichten van de regenboog,,ik heb ook een oplossing, je kan ook helft van je gezicht links zwart maken en rechts wit houden hebben we allebei wat,,of je kan gestreept gaan zwart-wit,,en wat vertellen we de kinderen"" ja kijk de kachel werkt ook maar half, omdat er verwarmingen nu zijn, vandaar dat de pieten ook half zwart zijn van roet"" hihihhhi

Schei toch uit, Zwarte Piet gaat niet verdwijnen.
De Nederlander laat eerder de haters van onze Piet verdwijnen.

Zullen we Zwarte Piet dan maar omdopen tot Kanarie Piet en hem die vogelkop geven ?

Vind mevrouw Rambaran het dan ook goed, dat we als samenleving alle tradities gaan aanpassen?
Dus niet alleen het sinterklaas, maar over elke traditie, en ieder feest een gezamenlijke beslissing nemen, over hoe dit gevierd dient te worden. Zo ben ik zeer fel tegen het onverdoofd slachten/laten doodbloeden van schapen/andere dieren. Dus tijdens het offerfeest, gaan we voortaan gekookte wortels eten. En met het suikerfeest, moet iedereen verplicht met een homoseksueel persoon knuffelen, want dat bevorderd het saamhorigheidsgevoel. En met Ramadan moet er gewoon overdag worden gegeten, want het stoort als ik aan het eten ben, en andere mensen vasten. Zullen we eens kijken in hoeverre mensen uit andere culturen bereid zijn, om hun tradities aan te passen aan buitenstaanders, die helemaal niks met hun feest/traditie te maken hebben, maar er wel mee in aanraking komen? Het probleem in 2013 is, dat voor iedere klein dingetje meteen de racisme-kaart op tafel wordt gelegd. Alles en iedereen is racistisch. Je hoort niks anders meer. Maar houdt eens een fatsoenlijk onderzoek onder de gekleurde Nederlander. 90% heeft helemaal geen enkel probleem met zwarte piet. Ik heb op het sinterklaasfeest van mijn werk zwarte piet gespeeld. Met 3 anderen. 2 van die 3 waren bruine Nederlanders. Ze hadden amper schmink nodig, maar die vonden zwarte piet niet racistisch, die deden lekker mee met het feest. Geweldig vonden ze het. 1 klein groepje schreeuwlelijken, dat veel te veel media-aandacht krijgt, verpest het voor iedereen. Belachelijk.

Helaas voor je, mevrouw Rambaran is een Surinaamse Hindoestaanse die graag met haar Nederlandse paspoort zwaait die ze bij haar geboorte in Suriname kreeg.
Dat zij als Hindoestaanse haar geloof viert met een aangepaste vorm van Sinterklaas ("dat was ik gewend in Suriname voor 1974 waarna wij bij de onafhankelijkheid van Suriname als Nederlanders naar Nederland kwamen").
Toen de Indo's met hun "geboren" Nederlandse paspoort naar Nederland kwamen met de onafhankelijkheid van Indonesie moesten deze zich ook aanpassen aan de spruitjeslucht-cultuur en vooral niet zeuren.
Onderwijl valt mij het volgende op: bijna alle buitenlanders passen zich grotendeels aan de Nederlandse cultuur aan, behalve 2 grote groepen: de Hindoestanen en de (jongere) Marokkanen. Zij lopen het hardst te gillen als er in hun ogen iets gebeurd wat hun niet zint.
Nu is het Sinterklaas die in feite om zeep geholpen wordt, wat is het volgende ding wat een van deze 2 groepen "aanpakt" om te veranderen in hun voordeel?

Het maakt niet echt uit welk geloof of welke tradities ze heeft. Ook hindoe's hebben feesten en tradities die wij kunnen aanpassen, Ik weet totaal niks over hindoes, daarom haalde ik die andere feesten aan. Het was gewoon een belachelijk voorbeeld, net zo belachelijk als het willen aanpassen van zwarte piet. Het punt is, willen zij aan de traditie van sinterklaas gaan rommelen, dan gaan wij toch aan hun tradities rommelen? Nee, dan staan zij ineens op de achterste poten, en is dat ineens discriminatie. Laat iedereen gewoon zijn eigen feest vieren, en bevalt het je niet, dan kijk je maar even de andere kant op.

Indo, je mag wel een keer uitleggen waarom je zo'n aversie hebt tegen hindoestanen. Die hindoestaanse raadsleden die denken interessant te zijn blaten regelmatig wel iets doms, maar dat doen de autochtone raadsleden ook.

Dat je een aversie hebt tegen Marokkanen begrijpt iedereen wel, want daar heeft de Haagse samenleving dagelijks veel last van. Maar met Hindoestanen vind ik het prettig samen wonen en werken, juist een verrijking voor onze samenleving net als de Indische mensen dat eerder al waren.

Het cda? proesttttt en ik heb even gekeken wat voor vrouw het is en u kunt het wel raden he.
Maar als het cda toch gaat beginnen, ik wil een verbod op het christendom, ik voel me gediscrimineerd omdat ik als heiden word uitgemaakt omdat ik niet gelovig ben.

De samenleving is NIET aan het veranderen. Het zijn slechts een paar frustraten met een minderwaardigheidscomplex die steeds harder van de toren blazen. That's all...
Laten we nu alsjeblieft niet net doen alsof iedereen tegenwoordig Zwarte Piet niet meer wil zien. Complete onzin!
Laten we niet toegeven aan de terreur van de minderheid.

Als Zwarte Piet het grootste probleem in dit land is, dan hebben we geen reden tot klagen....

Zullen we nu maar eens een punt achter deze discussie zetten. Leven en laten leven, ieder zijn eigen cultuur, eigen folklore en mekaar in eigen waarde laten.

'...maar zo lang ik in de raad zit, zal ik me hiervoor sterk maken.’

Dat is nog maar 6 maanden want ze staat op een onverkiesbare 40e plaats.
Gewoon langs je heen laten gaan.
Dit probleem wordt door de eigen partij al weggebonjourd.

Eens !! Weg met dat achterlijke geval.

Dat schrijft zij maar op d'r buik.
De geest van het racistische zwarte virus waart rond. Pas op voor besmettingsgevaar. Uitbannen voordat het zich verder verspreidt.

dag zwartepiet dag dag

Dit jaar Pieten met een hoofddoek en een snor graag!

En Jezus word ook zwart/paars/geel/groen.... gelijke monniken gelijke kappen

Blijf DONDERS DORIE gewoon Nederlander en laat je niet gek maken door een handjevol leipo's die de wereld
willen verbeteren door een kinderdroom om zeep te helpen. Stelletje stumperds ga zieltjes winnen in de Biebelbelt

Jezus liep 40 dagen door de woestijn zonder huidkanker op te lopen. Hij moet zo zwart als Piet geweest zijn.

Jezus is dood.
Alhoewel, laatst kwam ik iemand tegen die zei dat hij Jezus was, dat was in het zwembad.
Ik zeg: "Hee gast, doe dat truukje eens met dat lopen over het water"
Zegt Hij: "Dat kon ik vroeger, dat gaat niet meer met die gaten in mijn poten".

Ach meneer de Graaf, het Nederlands cultureel erfgoed is al lang de nek omgedraaid met de komst van de televisie. We vieren nu Valentijnsdag, Halloween en ongetwijfeld ooit ook nog eens Thanksgiving (dankdag voor het gewas). Sinterklaas was het toch wel af gaan leggen in onze drukke agenda's.

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres en telefoonnummer zullen niet op de website worden getoond.
Onze huisregels
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.