Axel van de Sande wint Red Bull Knock Out op 'bar en boos' Scheveningen

DEN HAAG - De Belg Axel van de Sande heeft zondagmiddag op het strand van Scheveningen de Red Bull Knock Out gewonnen. Na een zware wedstrijd finishte Van de Sande voor de Brit Nathan Watson en de Fransman Camille Chapelière. Beste Nederlander was Lars van Berkel op de vierde positie.
De wedstrijd werd voor het eerst in zeven jaar georganiseerd. De laatste editie was in 2008. De organisatie telde dit weekeinde 70.000 bezoekers, in 2008 waren dat er nog 140.000.
Het weer maakte het niet makkelijker voor de deelnemers. Het regende en waaide behoorlijk op het strand van Scheveningen, maar dat maakte het voor de deelnemers alleen maar leuker.

'Verstand op nul '

'Je moet je verstand op nul zetten en gewoon gaan, regen of geen regen', zei een deelnemer een paar minuten voor de start.
Ook het publiek vond het weer geen reden om thuis te blijven. 'Dit maak je één keer in je leven, het is geweldig', zegt een fan die vanaf de Pier naar de race kijkt. 'Het is veel leuker zo dan als het mooi weer zou zijn geweest.'
De Red Bull Knock Out is het officiële Nederlands Kampioenschap Beachrace en wordt georganiseerd door de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), motormerk KTM en de gemeente Den Haag.