Band Something like Sunshine uit Den Haag wint UNICEF Talent Battle

Aina Qvist (links) en Teddy Macrander
Aina Qvist (links) en Teddy Macrander © Unicef
DEN HAAG - De Haagse band Something like Sunshine heeft de UNICEF Talent Battle gewonnen. Aina en Teddy streden zaterdagavond in het Paard van Troje in Den Haag tegen acht andere schoolbands.
De twee leerlingen van de Vrije School Den Haag hebben behalve de prijs ook twee opnamedagen in een professionele studio in Amsterdam gewonnen, een cheque om op school te besteden aan nieuwe muziekinstrumenten en een masterclass en bandcoaching van de Herman Brood Academie.

Zestig bandjes met jongeren tussen de 13 en 18 jaar hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. De 24 winnaars van een eerste online stemming stonden eerder deze maand in de halve finale in Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Eindhoven. Acht van hun kwamen in de finale. Eén band bemachtigde nog een wildcard voor de finale door het meest geld voor UNICEF op te halen.

Opbrengst naar kinderen in Syrië

UNICEF organiseerde de Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen voor de derde keer. De jury bestond uit onder anderen singer-songwriters Niels Geusebroek en David Benjamin. De volledige opbrengst van de avond gaat naar hulp voor vluchtelingenkinderen uit Syrië en omringende landen.