Waterpolo: GZC Donk doet goede zaken, ZVL blijft zonder puntverlies

GZC Donk - ZVL, Super Cup: Iefke van Belkum.
GZC Donk - ZVL, Super Cup: Iefke van Belkum. © Orange Pictures
GOUDA - De waterpoloërs van Widex/GZC Donk hebben dit weekend goede zaken gedaan in de eredivisie. Ze kwamen twee keer in actie in eigen water en wonnen allebei hun wedstrijden. Daardoor zijn de Gouwenaars met stip gestegen van de achtste naar de derde plaats.
GZC Donk was zaterdag met 10-8 te sterk voor ZPB uit Barendrecht. Een dag later werd Polar Bears met een minimale nederlaag naar Nijverdal gestuurd: 8-7. De Goudse ploeg heeft nu zestien punten verzameld in acht speelronden.
Het Alphense AZC won zaterdag met speels gemak van hekkensluiter Het Y. In Amsterdam werd het 5-18. AZC staat zesde (15 punten), twee plekken hoger dan het vrijdag verslagen De Zijl (13 punten). De Leidenaars waren dit weekend vrij.

Dames

Bij de dames heeft ZVL-BAM ook haar zesde wedstrijd in winst omgezet. De Leidse ploeg versloeg zaterdag ZPB: 15-11. ZVL deelt na zes duels de koppositie met UZSC uit Utrecht, maar heeft een minder doelsaldo.
Den Haag verloor de uitwedstrijd tegen Het Ravijn met 16-6 en staat nu negende (vierde van onder) met zes punten. Widex/GZC Donk was niet opgewassen tegen De Zaan: 12-8. De Goudse dames nemen de vijfde plek (12 punten) in.