Bokser Sammy Wagensveld prolongeert Nederlandse titel

BOSKOOP - Bokser Sammy Wagensveld is afgelopen weekend bij het Nederlands Kampioenschap Boksen opnieuw de sterkste gebleken. In de A-klasse tot 19 jaar sleepte hij net als vorig jaar de titel in de wacht.
Wagensveld bereikte de finale door in de halve eindstrijd af te rekenen met Rotterdammer Felix Jordan. In de finale, in de gewichtscategorie tot 69 kg, stond Wagensveld in de ring tegenover Johnny Manvis.
De bokser uit Purmerend was in een eerdere partij nog een maatje te groot voor de 17-jarige Wagensveld.  ‘Dat verlies voor eigen publiek in Alphen aan den Rijn deed me echt pijn, dat mocht beslist niet vaker gebeuren. Daarom heb ik me vooraf nauwgezet op de driftig aanvallende Manvis ingesteld,' zegt Wagensveld.

Dank aan mijn vader

'In Nieuwegein bij het NNK (Noord-Nederlands Kampioenschap) en in Rotterdam bij het NK had ik daar succes mee. De Nederlandse titel wilde ik koste wat kost prolongeren en dat is me gelukt. Met dank aan mijn vader Peter, die ook mijn trainer is. Hij heeft me op het goede spoor zette.'