Bas Muijs met Feyenoord-speler Eljero Elia terug naar roots

DEN HAAG - Acteur Bas Muijs is voor TV West Sport met Feyenoord-speler Eljero Elia teruggegaan naar de wijk waar de voetballer is opgegroeid, de Molenwijk. ‘Ik heb goede herinneringen aan de wijk’, vertelt de 28-jarige Elia, die inmiddels aan de andere kant van Den Haag woont.
Naast een bezoek aan het ouderlijk huis van Elia gaat Muijs ook naar het Johan Cruyff Court in de Molenwijk. Dit liet Elia in 2009 aanleggen nadat hij werd verkozen tot talent van het jaar.
'Hier voetbalden wij altijd. Het eerste wat je deed als je iets doms had gedaan of ruzie had gehad, was rennen naar het plein, want hier waren de jongens', zegt de 28-jarige Elia over zijn jongere jaren. ‘Naar huis kon je beter niet gaan, want daar kreeg je klappen’, vervolgt hij met een lach.

Feyenoord

Momenteel speelt hij bij Feyenoord. ‘Het gaat goed. Ik moet proberen mijn huidige niveau vast te houden en dan hopen dat er nog mooie dingen op mijn pad komen’, vertelt de aanvaller, die in Rotterdam voor twee jaar heeft getekend.
Elia speelde in de jeugd van Ajax en ADO Den Haag. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij op 17 januari 2005 in het shirt van ADO. Daarna kwam hij uit voor FC Twente (2007), Hamburger SV (2009), Juventus (2011), Werder Bremen (2012) en Southampton (2015). Afgelopen zomer tekende hij bij Feyenoord.