Bouw groen dorp aan Mient in Den Haag start in januari

Metselaar aan het werk
Metselaar aan het werk
DEN HAAG - Aan de Mient in Den Haag verrijst binnenkort een groen dorp. De eerste paal van dit ecologische woonproject gaat medio januari de grond in.
Het is het eerste Haagse kavelproject met een groep zelfbouwers die samen een woningbouwproject realiseren.Op de plek van het gesloopte Maris College komen 33 eensgezinswoningen, appartementen en maisonnettes die rond een ecologische tuin worden gebouwd.
Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen en innovatieve technologie. De woningen zijn zoveel mogelijk energieneutraal en zelfvoorzienend door inzet van zonnepanelen, warmtepompen, duurzaam opgewekte stroom en slimme ventilatie.

Collectieve bouwgroep

De particuliere eigenaren van de kavels hebben één bouwgroep gevormd en zijn samen projectonwikkelaar. Zo selecteerden zij één architect die met elke eigenaar om de tafel heeft gezeten om de woonwensen en het ontwerp van de eigen kavel te bespreken. Bovendien hebben de bewoners samen de woonomgeving ontworpen die ze op eigen kosten duurzaam gaan inrichten.
De gemeenteDen Haag wil meer van dit soort initiatieven de ruimte geven in de stad.Zo komen gaan er in 2016 speciale kavels voor de gezamenlijke bouw van appartementen achter het Hofbad in Ypenburg en de Petroleumhaven in Laak in de verkoop.