Diepe vleeswond bij schaatser Ted-Jan Bloemen, mogelijk einde seizoen voor Goudse Candadees

© ANP
GOUDA - Voor schaatser Ted-Jan Bloemen is het sseizoen mogelijk al voorbij. De Hollandse Canadees, sinds vorige maand de nieuwe wereldrecordhouder op de 10.000 meter, liep vrijdag tijdens het inrijden voor de ploegachtervolging bij de wereldbeker in Inzell een diepe vleeswond in zijn kuit op.
Een Canadese ploeggenoot botste op hem waarna Bloemen een schaatsijzer in zijn been kreeg. De wond bloedde hevig en liet een rood spoor achter op het ijs. Per brancard werd de onfortuinlijke stayer naar een ziekenhuis vervoerd.
'Hij zal lange tijd niet kunnen schaatsen, misschien komt hij het hele seizoen niet meer in actie', reageerde zijn Nederlandse coach Bart Schouten geschrokken.

Operatie

Bloemen onderging volgens Schouten vrijdagavond meteen een operatie. 'Ik meen dat er een paar spieren zijn doorgesneden. Zijn ouders zijn bij hem en die zijn allebei arts. Dus hij is in goede handen', liet hij bij de NOS weten.
Volgens Schouten is het nog niet duidelijk hoe lang Bloemen uit de roulatie zal zijn. 'Voor een flinke vleeswond staat zes tot acht weken, maar als de spieren aan elkaar gezet moeten worden, is het einde seizoen.'

Stunt

Bloemen zorgde twee weken geleden voor een grote stunt door in Salt Lake City het wereldrecord op de 10.000 meter te verbreken (12.36,30).