Geen verband brand Honselersdijk en eerdere branden in het Westland

HONSELERSDIJK - Er is geen verband tussen de grote brand die in de nacht van zaterdag op zondag in een bedrijfspand in Honselersdijk woedde en eerdere branden dit jaar in het Westland. Dat zegt de brandweer tegen Omroep West. 'Een heel vervelend toeval.'
De brand in een bedrijfsverzamelgebouw in Honselersdijk
. Op nieuwjaarsdag is er
aan de Slootmakerstraat in Naaldwijk. Het gebouw wordt grotendeels verwoest. Een smeulende vuurkorf is mogelijk de oorzaak van de brand.
Twee weken later, op 13 januari, is er brand bij de Verf- en Behangloods aan de Poeldijkseweg in Wateringen. Bij de brand komt asbest vrij dat neerdaalt op een nabijgelegen woonwijk. De opruimwerkzaamheden duren maanden.

Toeval

Een paar maanden daarna, op 2 oktober, legt een grote brand opslagboxbedrijf Midi-Unit op industrieterrein De Woerd in Naaldwijk in de as. In de nacht van zaterdag op zondag is er opnieuw een grote brand. Deze keer in Honselersdijk.
Volgens de brandweer ligt het in ieder geval niet aan de preventieve controles, omdat de controles in het Westland hetzelfde zijn als in de rest van de veiligheidsregio Haaglanden.