Geen vertrouwen Onderwijsinspectie in reddingsplan ROC Leiden

ROC Leiden
ROC Leiden © Omroep West
LEIDEN - De Onderwijsinspectie heeft er geen vertrouwen in dat het reddingsplan van ROC Leiden soelaas biedt. De mbo-instelling kan volgens de inspectie haar onderwijsactiviteiten beter afbouwen en gecontroleerd overdragen aan andere instellingen in de regio, blijkt dinsdag uit een brief van minister Jet Bussemaker van Onderwijs.
de herstelplannen van het ROC vooralsnog het voordeel van de twijfel, maar neemt het advies van de inspectie wel ter harte. Een speciaal op te richten taskforce moet er voor zorgen dat studenten geen last krijgen van een afbouw van de onderwijsactiviteiten van de in de problemen geraakte instelling.

Het bestuur van het ROC handelde bij de bouw van twee nieuwe schoolgebouwen 'onverantwoord en verwijtbaar', concludeerde de commissie die de oorzaken van het Leidse vastgoeddebacle onderzocht vorige week. Bussemaker vindt het 'onacceptabel' dat de voormalige bestuurders 'onnodige en niet te rechtvaardigen risico's' namen en verplichtingen aangingen waarvan eigenlijk wel duidelijk was dat ze niet konden worden nagekomen.