Popstad nummer 1 Den Haag krijgt 'Rock History Tour'

Golden Earring
Golden Earring
DEN HAAG - Den Haag krijgt een 'Rock History Tour'. De Haagse kunstenaars Marcello en Els zetten een bustour op om bezoekers de belangrijkste plekken van de Haagse rockscene te laten zien.
De tocht start in de galerie van het duo in Den Haag. 'Daarna worden de bezoekers onder meer meegenomen naar de Zuidwal en het Zeelheldenkwartier, waar de leden van de Golden Earring en Anouk hebben gewoond. Ook worden de Houtrustrotonde en het Paard van Troje opgenomen in de tour', vertelt Marcello.
Volgens velen, en zeker Marcello, is 'Den Haag popstad nummer 1 in Nederland'. 'Toen ik jong was kwamen alle goede bands uit Den Haag op een enkeling na. Zonder de Golden Earring hadden we geen Kane en DI-RECT gehad.'

Eerste tour

Marcello weet nog niet wanneer de eerste tour is. 'Het is afhankelijk van de winter', zegt Marcello. 'Het kan dus in januari, februari of maart zijn.' De bustour doet denken aan het 'Rondje Den Haag' van Capital Tours & Events, gehouden door Rob Andeweg en Fred Zuiderwijk. 'Dit is een mooie aanvulling', zegt Marcello.