PvdA Rotterdam wil bedreigde vluchtelingen Alphen aan den Rijn opvangen

© Robbert van Cleef
ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeenteraadsfractie van de Rotterdamse PvdA wil dat Rotterdam tien asielzoekers uit Alphen aan den Rijn opvangt. Deze vluchtelingen worden in de opvang in Alphen bedreigd en gepest om hun seksuele geaardheid.
De groep vluchtelingen eist een veilige opvangplek en is daarom sinds vrijdagochtend in hongerstaking. Het gaat om drie transgenders, enkele homoseksuele mannen, een biseksuele vrouw en een aantal sympathisanten. De vluchtelingen
, uitgescholden en één van de mannen is aangerand.
De PvdA wil de LHBT'ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) zo een adempauze krijgen. De fractie vindt dat niet alleen de daders moeten worden aangepakt, maar dat er ook bescherming nodig is voor de tien mensen.

Acute noodsituaties

Het kabinet vindt dat slachtoffers van discriminatie, bedreiging of geweld in de asielzoekersopvang alleen in acute noodsituaties op een andere plek moeten worden ondergebracht. De daders worden aangepakt en overgeplaatst, liet minister Ard van der Steur afgelopen week aan de Tweede Kamer weten.
De PvdA Rotterdam vraagt het college van burgemeester en wethouders de tien een plek aan te bieden in afwachting van een 'stabiele en definitieve oplossing'.
Lees meer over vluchtelingen in de regio in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen