Shell tankstation in Leiden overvallen op Sinterklaasavond

LEIDEN - Terwijl veel mensen Sinterklaas vieren, besluiten twee mannen het Shell tankstation aan de Vijf Meilaan in Leiden te overvallen. Als de medewerkster snel het rolluik dicht doet, vertrekken ze zonder buit.
Terwijl veel mensen Sinterklaas vieren, besluiten twee mannen het Shell tankstation aan de Vijf Meilaan in Leiden te overvallen. Als de medewerkster snel het rolluik dicht doet, vertrekken ze zonder buit.
Het is zaterdagavond 5 december rustig bij het tankstation. De medewerkster leest een boek en schrikt op als er rond 20.30 uur ineens een man voor haar balie staat. Hij heeft een mes bij zich en eist geld. Bij de deur naar de kassaruimte staat een tweede man.
De vrouw bedenkt zich geen moment en doet het rolluik naar beneden. Dat maakt veel lawaai en daarvan schrikken de overvallers blijkbaar. Ze rennen meteen weg en vluchten richting de Hoflaan. Een getuige heeft gezien dat ze daar ook vandaan kwamen voor de overval.

Signalementen

Op bewakingsbeelden zijn de twee overvallers te zien. Eén van de twee mannen heeft een lichte huidskleur. Hij droeg die avond een zwarte muts met witte kruizen. Ook had hij een zwarte trainingsbroek aan met een witte opdruk met het nummer 5. Verder droeg hij een zwarte jas en sportschoenen.
De tweede man had zijn gezicht bedekt. Hij was geheel in het donker gekleed. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een trainingsbroek met witte accenten en zwart met witte sportschoenen.

Politie zoekt getuigen

Hopelijk herkent u iemand aan de hand van de beelden, of wellicht heeft u op Sinterklaasavond iets gezien van de overval op de Shell. Wellicht hingen er voor de overval al verdachte personen rond het tankstation, of heeft u de mannen gezien op hun vlucht richting de Hoflaan.

Herkent u iemand of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem