Midden-Delfland: Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor negatieve gevolgen terugpompen water A4

© Rijkswaterstaat
MIDDEN-DELFLAND - De gemeente Midden-Delfland heeft niet met luid gejuich gereageerd op het besluit van het Hoogheemraadschap om Rijkswaterstaat (RWS) een watervergunning te verlenen voor het verlaagde gedeelte bij Schipluiden van de A4 Midden-Delfland. Met de vergunning kan RWS extra water oppompen, en terugpompen via retourbemaling. Het is niet de oplossing die de gemeente voor ogen had.
'De gemeente blijft voorstander van een structurele oplossing in de halfverdiepte en verdiepte ligging van de weg waarbij de onttrekking van het grondwater op een duurzame wijze wordt tegengegaan', aldus Midden-Delfland in een verklaring.
Voor eventuele moeilijkheden in de toekomst staat Midden-Delfland dan ook niet in: 'Rijkswaterstaat blijft wat de gemeente betreft verantwoordelijk voor onverhoopte negatieve effecten op het veenweidelandschap en de gebouwen in het gebied.' Minister Melanie Schultz van Haegen was wel blij met het besluit: 'Dit is een mooi bericht. We kunnen nu door. Wat mij betreft gaat de snelweg zo snel mogelijk open.'
Meer weten? Raadpleeg dan onze speciale pagina voor de A4 Midden-Delfland