Dierenbescherming teleurgesteld in werkstraf dierenmishandelaar Quirine de K.

DEN HAAG - De landelijke inspectie Dierenbescherming is teleurgesteld over de werkstraf van 20 uur voor de Haagse Quirine de K. De vrouw kreeg de straf maandag opgelegd van de rechtbank in Den Haag voor het verwaarlozen van haar hond. Het dier was er zo erg aan toe dat een dierenarts de hond moest laten inslapen.
De afgelopen jaren komt de naam
veelvuldig naar boven als het gaat om verwaarlozing en mishandeling van dieren. Meerdere
overlijden onder verdachte omstandigheden bij haar thuis, en dat komt haar op meerdere veroordelingen te staan.
De Dierenbescherming is teleurgesteld over de hoogte van de straf, zeker omdat Quirine de K. al vaker de fout in is gegaan. Woordvoerder Dik Nagtegaal: 'Als dierenbeschermer denk je, als je de 20 uur werkstraf afzet tegen het dierenleed dat hier aan vooraf is gegaan dat het al heel snel voelt als te licht bevonden'.

Levenslang verbod

De dierenbescherming wil het liefst dat Quirine de K. een levenslang verbod krijgt voor het houden van dieren. Maar volgens Dik Nagtegaal biedt de wet die mogelijkheid helaas niet.
'Er is wel een mogelijkheid om mensen een verbod op het houden van dieren op te leggen, maar wel met een bijkomende voorwaarde. Daarbij moet je je voorstellen dat als iemand een jaar lang geen dieren mag houden en dat toch doet, die dan bijvoorbeeld een boete moet betalen. Daarmee is dan de zaak afgewikkeld, maar blijven de dieren wel bij de betreffende persoon zitten.'