Samen Voor De Voedselbank levert 133.631 producten op: 'Wat een overweldigend succes!'

REGIO - Er zijn dit jaar tijdens de actie Samen voor de Voedselbank 133.631 producten ingezameld. Het streven was om dit jaar 120.000 producten op te halen voor de voedselbank. Dat is dus ruim gehaald. In een week tijd probeerden we voor 4.000 gezinnen in de regio die afhankelijk zijn van de Voedselbank een pakket in te zamelen.
Projectleider van de actie, Anouk Vrolijk, kan het nauwelijks geloven: 'Wat een overweldigend succes! Ik ben zo trots op iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt. Niet alleen bij Omroep West, maar in de hele regio. Wat een saamhorigheid zo voor de kerstdagen, echt prachtig om te zien.'
Tijdens de slotdag kwamen de producten van de verschillende inzamelpunten binnen. Van bijvoorbeeld kinderopvang Triodus, de Haagse Stadsboerderijen en buurtsupermarkt Hans Meijer in Delft. Soms was er geen vervoer en moest er via noodoproepen via Twitter extra hulp worden ingeroepen.

4.000 pakketten de deur uit

De hele dag werd er in de loods van Omroep West druk ingepakt, zodat er aan het einde van de dag 4.000 pakketten voor de Voedselbank de deur uit konden. De pakketten die we hebben gemaakt worden de komende weken bij de verschillende voedselbanken in de regio uitgedeeld.
We kunnen helaas niet garanderen dat de voedselbankcliënten de pakketten vóór kerst krijgen. In ieder geval zal iedereen een pakket voor oud en nieuw krijgen. Mochten we producten over houden, dan gaat dit de voorraadkast van de Voedselbank in zodat zij ook in moeilijkere tijden een voorraad hebben.
Verder wil Omroep West iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft meegewerkt aan het slagen van de actie Samen Voor De Voedselbank. Zonder jullie donaties en tijd hadden we dit resultaat niet kunnen bereiken!