Kopstoot tegen agente tijdens Oud en Nieuw in Gouda: 10 weken cel

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
GOUDA - Een man die op Oudjaarsdag een agente een kopstoot gaf in Gouda, heeft tien weken cel opgelegd gekregen. Volgens de rechter wist de man dat de agente naast hem in de auto zat en is er geen sprake van een ongelukje.
De man (32) werd op 31 december opgepakt omdat hij tussen winkelende mensen in het centrum rotjes stond af te steken op een tijdstip dat het nog niet mocht. Volgens de rechter verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Terwijl agenten hem in de auto probeerden te krijgen, gaf hij een agente een kopstoot.
Zelf zegt de man dat er door twee agenten links en rechts van hem zo aan hem werd getrokken, dat hij kennelijk een wilde beweging met zijn hoofd heeft gemaakt en daarbij de agente heeft geraakt. 'Ik wil duizend maal sorry zeggen, ik wist niet dat zij daar zat.' Maar dat gelooft de rechter niet. Ze legde tien weken cel op, waarvan vijf voorwaardelijk.

Snelrecht

De man werd veroordeeld via het snelrecht. Zaken die zo duidelijk zijn dat meer onderzoek niet nodig is, kunnen door het Openbaar Ministerie meteen voor de rechter worden gebracht. Daarvoor was maandagmiddag tijd ingeruimd.
In totaal waren er in Den Haag dit jaar twee snelrechtzittingen gepland, maar de tweede is uitgesteld. Het gaat om twee mannen die zijn opgepakt in Delft. De rechter  wil in die zaak toch nog een aantal getuigen horen, dus konden de verdachten niet meteen via het snelrecht veroordeeld worden. Een van hen mag de volgende zitting thuis afwachten, de ander zit nog vast.