Nieuw gebouw voor Christelijk lyceum Zandvliet in Den Haag officieel open

Christelijk lyceum Zandvliet Den Haag
Christelijk lyceum Zandvliet Den Haag
DEN HAAG - De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven (D66, onderwijs) heeft vrijdagmiddag het nieuwe gebouw van het Christelijk lyceum Zandvliet aan de Bezuidenhoutseweg geopend.
De eerste plannen om de school te vernieuwen ontstonden al jaren geleden. Er is ook lang nagedacht over wat precies de wensen waren en zelfs over of deze plek nog wel geschikt was, vertelde rector Alphons den Heijer tijdens de bijeenkomst. Maar al snel was duidelijk dat verhuizing naar een heel andere plaats in de stad geen optie was. ‘Het is een unieke plek, hier aan het Haagse Bos.’
De sloop en nieuwbouw zorgden wel voor flink wat uitdagingen. Zo moesten de leerlingen tijdelijk naar een ander gebouw, een pand van het ministerie van Economische Zaken aan de overkant van de weg. Bovendien zorgde een monumentale boom op het plein voor een probleem. Die mocht niet worden gekapt, maar moest worden verplaatst. Maar uiteindelijk kwam alles goed en was de bouw precies binnen tien maanden afgerond.

'Wij willen verschil maken'

Zandvliet staat sinds 1925 aan de Bezuidenhoutseweg 40 in Den Haag. In het eerste jaar telde het lyceum 67 leerlingen, nu 827. ‘Wij willen alles uit die leerlingen halen. Wij willen verschil maken,’ aldus de rector.
Volgens de wethouder toont het openen van een heel nieuw schoolgebouw aan dat Den Haag veel wil investeren in de kwaliteit van het onderwijs. ‘Dat gaat natuurlijk in eerste instantie altijd om mensen. Maar die mensen doen het beter als de omgeving waarin zij hun werk moeten doen prettig is.’