Waar is pony Maartje? Omroep West-verslaggever op onderzoek uit in Lisse

LISSE - Jan zit in zak en as. Zijn Maartje is spoorloos verdwenen. De pony is in de nacht van dinsdag op woensdag verdwenen uit Kinderboerderij Poelepetaat, op het landgoed van Kasteel Keukenhof in Lisse. Sindsdien ontbreekt elk spoor.
UPDATE 12.30: Maartje is gevonden, ze is
in een sloot
Omroep West-verslaggever Floyd Aanen is sinds donderdagochtend met Jan van de kinderboerderij op zoek naar de pony.
Er is woensdag al massaal gezocht in de omgeving van Lisse en omstreken, maar geen spoor van Maartje. 'We hebben geen idee waar ze is, niemand heeft Maartje nog gezien', vertelt Jan.

'Maartje is altijd samen met Saartje'

Maartje is voor het laatst gezien met haar vriendin Saartje. 'Die zijn altijd samen. Het is heel bijzonder dat één is gebleven en de ander weg is. Dat doen ze nooit', zegt Jan stellig.
Verslagger Floyd werpt zich op als redder in nood. 'Zwaar geschut, Jan! Ik ben er.' Als een echte Sherlock Holmes kamt Floyd met Jan het landgoed Keukenhof nogmaals uit, op zoek naar de bruin-witte pony.

Hinniken

Jan vertelt dat paarden net zo goed horen als honden, dus Floyd probeert nog wat gehinnik. Maar tevergeefs. Ook van de dieren die altijd bij Maartje in de wei staan wordt Floyd niets wijzer. Bij de vraag of de varkens misschien weten waar Maartje is, krijgt hij alleen een 'knorknor' te horen.  

Uiteindelijk vinden ze één hoefafdruk, de rest is door de regen weggespoeld. Mocht jij Maartje nou zien, neem dan contact op met
.