Wint ADO Den Haag na vijf jaar thuis van Ajax? Fans denken van wel

DEN HAAG - Lukt het ADO Den Haag om na vijf jaar weer in eigen huis te winnen van Ajax? Zondag speelt de Haagse club tegen de Amsterdammers. Volgens velen de wedstrijd van het jaar.
Aan de gemoedstoestand van de Haagse supporters ligt het niet. 'Kat in 't bakkie. Het wordt gewoon 2-0', zegt een ADO-aanhanger in het Haagse koffiehuis Leo vol vertrouwen.
De laatste keer dat de Haagse club van Ajax thuis won was in 2011. Toen won ADO Den Haag met 3-2 van de Amsterdammers. De laatst gespeelde wedstrijd eindigde met een gelijke stand (1-1).

'De beuk erin'


'Wij zijn de jongens van de straat. Laat onze jongens maar zien, net als in de jaren '80, dat de beuk erin kan en we de rood-witte gastjes door de lucht zien vliegen' aldus ADO-supporter en -verzamelaar John van Zweden.
Trainer Henk Fraser verwacht een gunstig effect op het Haagse elftal bij een zege op Ajax: 'Een overwinning tegen dit soort ploegen geeft een bepaalde boost. De komende wedstrijden moeten we de tegenstanders onder ons houden.Dan kan dit een extra inspiratiebron zijn.' ADO Den Haag speelt zondag om 12.30 uur tegen Ajax. De wedstrijd in het Kyocera stadion is bijna uitverkocht.