Van Aartsen: spreekkoren bij ADO ‘onacceptabel’

Jozias van Aartsen
Jozias van Aartsen
DEN HAAG - De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen vindt de spreekkoren van afgelopen zondag bij de voetbalwedstrijd ADO-Ajax 'onacceptabel'. Dat heeft hij de directie van ADO maandagochtend meegedeeld.
De Haagse driehoek – burgemeester, Openbaar Ministerie en politie – heeft toen
met de top van de club.
Van Aartsen maakte daarbij duidelijk dat hij het goed vindt dat ADO tijdens de wedstrijd direct zijn ‘verantwoordelijkheid heeft genomen’ door in te grijpen via de stadionspeaker, aldus een woordvoerder van de burgemeester.

Contact met scheidsrechter

In de rust is er ook contact geweest met de scheidsrechter, waarbij duidelijke afspraken zijn gemaakt over het stilleggen van de wedstrijd voor het geval de spreekkoren zouden aanhouden. De spreekkoren stopten in de tweede helft na een laatste waarschuwing door de stadionspeaker.
Volgens de gemeente heeft ADO Den Haag in het gesprek benadrukt dat het ‘alle middelen zal inzetten om de verantwoordelijken op te sporen’.

Stadionverbod

Die personen kunnen rekenen op een stadionverbod. Het Openbaar Ministerie beslist aan de hand van de beelden over strafrechtelijke vervolging van de daders.