Medewerkers HTM ondernemen mogelijk juridische stappen tegen Haagse wethouder Revis

© Archief
DEN HAAG - De Haagse wethouder Boudewijn Revis dreigt hard in aanvaring te komen met het personeel van de HTM. De ondernemingsraad (OR) van de vervoerder wil dat hij snel een beslissing neemt over de benoeming van een vertegenwoordiger van de werknemers in de Raad van Commissarissen.
Doet de wethouder dat niet, dan volgen juridische stappen. Dat blijkt uit een brief van de OR aan de wethouder die in bezit is van Omroep West.
De OR droeg al in september een lid voor voor herbenoeming in de Raad van Commissarissen. Zij heeft daar al twee termijnen zitting in, dit zou haar derde periode worden. De raad zelf heeft de voordracht ook overgenomen.

Geen vertegenwoordiging

Maar de wethouder - die de aandeelhouder vertegenwoordigt - heeft nog steeds geen beslissing genomen. Met als gevolg dat het personeel al een maand niet is vertegenwoordig in de raad.
'Wij betreuren deze vertraging en vinden een spoedige beslissing essentieel om op korte termijn de Raad van Commissarissen weer volledig te bezetten', aldus de OR in de brief aan de wethouder.

Juridische stappen

Het personeel wil nu voor woensdag een antwoord van Revis. Zo niet, dan volgen juridische stappen.
De PVV in de Haagse gemeenteraad wil snel met de wethouder overleg, aldus raadslid Elias van Hees. Hij wil weten waarom de benoeming zo lang duurt en of de wethouder ook een oplossing heeft.
Van Hees wil ook meer opheldering over de verlening van de railconcessie, de vergunning waarmee HTM met trams mag rijden in Den Haag en omgeving.  Die zou met drie maanden zijn vertraagd.