PVV Den Haag is woest op raad, wethouders en burgemeester

© Gemeente Den Haag / PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands
DEN HAAG - De PVV in Den Haag stapt uit het fractievoorzittersoverleg. Tijdens dit overleg beslissen fractievoorzitters onder meer over de onderwerpen van debatten die gevoerd worden. Volgens de partij is het 'een geheim voorkookorgaan'.
Op de website van de partij staat
in de richting van raadsleden van andere partijen, burgemeester Van Aartsen en de wethouders. PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands schrijft dat zij en haar partijgenoten zich onheus bejegend voelen.
'De druppel die de emmer voor de PVV heeft doen overlopen, is de walgelijke houding van de fractievoorzitters en de burgemeester geweest tijdens het overleg voorafgaand aan de raad van 17 december over de veiligheid van de raadzaal', schrijft Gebrands.

'Mijn vertrouwen brak'

Gerbrands: 'Ik werd na het uitspreken van zorgen die bij onze fractie leven ronduit uitgelachen. Er werd gesist door collega's en de burgemeester nam als voorzitter van dit overleg de bizarre positie in, door het in zijn hoofd te halen mij mede te delen dat alleen hij de enige was die wist wat het was om bedreigd te worden. Tijdens dit overleg brak bij mij het vertrouwen in niet alleen de burgemeester maar ook zeker de collega-raadsleden, het college en de griffie.'
Het fractievoorzittersoverleg heeft voor de PVV geen meerwaarde en daarom stapt de partij eruit. Gerbrands: 'Dit overleg heeft alles in zich van gekonkel in de achterkamer, een geheim voorkookorgaan, waar volgens de PVV niemand in de stad bij gebaat is. Dit zou eigenlijk in alle openbaarheid plaats moeten vinden. Wij pleiten dan ook voor afschaffing van deze achterkamer.'

Debataanvragen per mail

Voortaan zal de PVV debataanvragen via de mail indienen. Tijdens vergaderingen moet dan blijken of de partij voldoende steun krijgt voor het voeren van het debat.