Eigenaar Wang: 'Geen geld voor ADO als ik er geen controle op heb'

DEN HAAG - Eigenaar Wang Hui heeft eindelijk uitgelegd waarom hij het beloofde geld niet aan ADO heeft overgeboekt. 'Ik stop niet blind geld in een club als ik er geen controle op heb'. Dat heeft hij gezegd tegen de NOS.
Telefonisch laat hij aan de omroep weten dat ADO
moet kijken wat er gedaan kan worden om de problemen op te lossen. De club dreigt door uit het uitblijven van zijn betaling in acute financiële problemen te komen. Zo zouden de salarissen eind februari
kunnen worden.
Door de problemen zou ADO onder curatele van de KNVB kunnen komen te staan, met alle gevolgen van dien. Maar Wang zegt dat hij het niet zover laat komen. 'Dat laat ik niet gebeuren', zegt hij over een mogelijke degradatie naar categorie 1 van de KNVB. Woensdag wilde ADO nog niets loslaten over de mogelijke degradatie. Want mogelijk is ADO Den Haag al ingedeeld in categorie 1.

Commissaris opgestapt

Woensdag werd bekend dat de Chineees Liu Jian Hong is opgestapt als commissaris bij ADO. Hij zou ondanks zijn commissariaat nog nooit bij de Haagse club gesignaleerd zijn. Volgens Wang is Hong zelf opgestapt, omdat hij het veel te druk heeft voor ADO.
De aandeelhouders van ADO vergaderden woensdag in het stadion van de Haagse Club. Grootaandeelhouder Wang was daar niet bij. Ook werd woensdag bekend dat de KNVB de Chinese voetbalbond gaat inschakelen om de problemen het hoofd te bieden.