Bijna weekend… Gratis naar het Museon en 10 leuke uittips!

REGIO - Het is bijna weekend! Tijd om te genieten van alles wat er valt te beleven in de regio. We zetten de 10 leukste uittips voor je op een rij en trakteren je op vrijkaarten voor het Museon!
Tip 1: De Haagse Puinduinenrun – 31 januari Den Haag

Alleen voor stoere bikkels (m/v).
op 31 januari. Je kunt de ‘Alpen van Den Haag’ vanaf 10.00 uur trotseren in 3.2, 6.3 of 9.4 kilometer. Recreatiegebied de Haagse Puinduinen is ontstaan uit een letterlijke hoop van puin als gevolg van allerlei sloopwerkzaamheden in de jaren vijftig en zestig.

Tip 2: Winterbierfestival – 31 januari Leiden

Biertjuhhh…? Dan moet je bij het allereerste Winterbierfestival in Leiden zijn, op 31 januari van 14.00 tot 19.00 uur. Het decor van dit bierfeestje is het robuuste pand van Scheltema aan de Marktsteeg. Met het startpakket van tien euro krijg je een speciaal proefglas, munten en een programmaboekje. Daarna kun je winterbieren proeven van kleine Nederlandse bierbrouwers.

Tip 3: Pieter Derks ‘Zo Goed Als Nieuw’- 27 januari Rijswijk

Je lachspieren een avond aan het werk zetten? Dat kan op woensdag 27 januari in de Rijswijkse Schouwburg. Wegens succes treedt cabaretier Pieter Derks opnieuw op met zijn show ‘Zo Goed Als Nieuw’. Pieter neemt de wereld op de korrel in de stijl die zijn handelsmerk is geworden: vriendelijk van toon, maar vol scherpe grappen en confronterende vragen.

Tip 4: Leidse Restaurant Week – 25 t/m 31 januari Leiden

Zijn je goede voornemens (van minder eten, lijnen) alweer naar de achtergrond verdwenen, dan is er goed nieuws. Van maandag 25 tot en met zondag 31 januari openen dertig Leidse restaurants hun deuren voor een culinair feestje. Dertig chefs verrassen je met hun favoriete gerechten. Eet smakelijk!

Tip 5: Peuterfestival Theater De Veste – 3 februari Delft

Cultuur moet gewoon met de paplepel worden ingegoten. Speciaal daarom: theater voor peutertjes op 3 februari in het Delftse Theater De Veste. Van Dikkie Dik en Tik Tak tot poppentheater en interactieve voorstellingen. En de foyer? Die wordt omgetoverd  tot blokkenparadijs. Komt dat zien!

Tip 6: Top 2000 Dansfeest – 22 januari Zoetermeer

Voetjes van de vloer op vrijdag 22 januari in De Boerderij in Zoetermeer. In de grote zaal mixt vj Fenno Werkman de allerlekkerste Top 2000-danshits aan elkaar. Stonesfans moeten zich melden bij het podiumcafé, waar de mannen van de populaire Rolling Stones Tributeband Flight los gaan. Dat wordt springen op ‘Paint it Black’ en meedeinen met ‘Ruby Tuesday’.

Tip 7: Rob & Emiel ‘Da’s Sterk’ – 29 januari Gouda

Zin in een avond vol magie? Dan ben je bij Rob en Emiel aan het goede adres. Op vrijdag 29 januari zijn zij met hun theatershow ’Da’s Sterk’ in de Goudse Schouwburg te zien. ‘Da’s Sterk’ is de enige theatervoorstelling met een eerste, tweede én derde helft! Een combinatie van magic, theatrale acts, stand-upcomedy en cabaret.

Tip 8: Lichtjestocht in de polder - 30 januari Leiden

Als er geen licht is, wennen je ogen aan het donker en ga je toch steeds meer zien. Kinderen van zes tot en met elf jaar kunnen op zaterdag 30 januari vanaf 17.00 uur wandelen in de donkere Polders van Poelgeest. Welke dieren komen we tegen en is de lucht helder genoeg om sterren en planeten te spotten? Na afloop is er warme chocolademelk bij een houtvuurtje van de Historische Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel.

Tip 9: Kasper van Kooten ‘Bonte avond’ - 22 januari Westland

De Bonte Avond, wie maakte hem niet mee? Op vrijdag 22 januari ben jij in WestlandTheater De Naald getuige van de eerlijkste Bonte Avond van Kasper van Kooten ooit. Dansend en zingend op zijn muziek van de eighties naar nu. En dat werkt op de lachspieren en traanzakjes.

Tip 10: Vrijkaarten voor het Museon – Babydieren, jong geleerd oud gedaan

Ontdek de spannende wereld van babydieren bij de tentoonstelling ‘Babydieren, jong geleerd oud gedaan’ in het Museon. Je volgt de dieren vanaf hun geboorte tot het moment dat ze zichzelf kunnen redden. Er zijn zo’n 75 ‘levensechte’ dieren te zien.