Landelijke Huurdersraad Vestia onderzoekt gebruik van nepcamera's

Een bewakingscamera.
Een bewakingscamera.
DEN HAAG - De Landelijke Huurdersraad Vestia gaat onderzoek doen naar de nepcamera's van de Haagse woningcorporatie. Hoewel de omvang van de situatie niet duidelijk is, is interim-voorzitter Cees van der Harst verbaasd dat Vestia gebruik maakt van deze methode.
Het
kwam aan het licht, nadat een huurder van Vestia camerabeelden opvroeg omdat haar auto was gestolen voor de deur van het Vestia-wooncomplex. De corporatie moest toen erkennen dat er geen beelden beschikbaar waren.
De Landelijke Huurdersraad is niet blij met de publiciteit rondom de nepcamera's. Van der Harst: 'Door de berichtgeving gaat er geen preventieve werking meer uit van deze nepcamera's. En dat is natuurlijk nooit goed.'

Echte camera's

De Landelijke Huurdersraad gaat komende maandagavond de kwestie intern bespreken. Eerst moet duidelijk worden op welke schaal Vestia gebruik maakt van nepcamera's.
Volgende week vrijdag volgt een gesprek met Vestia. Als het aan Van der Harst ligt, zal de Landelijke Huurdersraad dan aandringen op het ophangen van echte camera's.