TEST: 'Nieuwe' A4 of A13, welke snelweg is sneller tussen Den Haag en Rotterdam?

DEN HAAG - Ruim een maand ligt de nieuwe verdiepte A4 door het Midden-Delfland er nu. Maar doet de snelweg ook wat er beloofd is, namelijk de filedruk op de A13 tussen Den Haag en Rotterdam verminderen. En welke weg is nou uiteindelijk sneller om van Rotterdam naar Den Haag te komen, of andersom?
Omroep West verslaggevers Marielle Bakker en Martine Boerkamp nemen dinsdagochtend tijdens de spits de proef op de som. Marielle rijdt via de nieuwe A4 naar Schiedam, Martine neemt de A13. Vlak voor de afslag Schipluiden doemen de eerste kleine problemen op voor Marielle. Een snelheidsbeperking, een klein stukje mag maar 90 kilometer gereden worden.
Op de A13 loopt het gesmeerd. Daar waar vroeger de files ontstonden bij Delft, rijdt het nu aan beide kanten door. Ook bij het begin van de 80 kilometer-zone vlak voor het Kleinpolderplein geen file. Ondanks dat volgens de navigatie Martine er iets langer over had moeten doen naar de afgesproken locatie in Schiedam, is zij er toch als eerste. Oorzaak: geen file maar het nemen van een verkeerde afslag door Marielle.
Daarom een 2e test, terug naar het de studio van Omroep West in Den Haag.  Zowel Marielle als Martine komen op de weg terug geen enkele file tegen. En dan... blijkt de 'nieuwe' A4 toch net even iets sneller te zijn.