Tweetalig onderwijs razend populair, Sint Maartenscollege ziet vraag groeien

© Archief
VOORBURG - De open dagen van middelbare scholen zijn weer begonnen, het voortgezet onderwijs opent de deuren voor leerlingen uit groep acht. Ook bij het Sint Maartenscollege zetten ze hun beste beentje voor. Bij de school in Voorburg springt vooral het tweetalig onderwijs in het oog. De mogelijkheid om zowel in het Nederlands als Engels les te krijgen, blijkt populair.
'Het gaat zeker goed', vertelt coördinator Gusta ten Bosch van het tweetalig onderwijs op het Sint Maartenscollege. 'Sinds twee jaar groeit het aantal leerlingen dat bij ons in het tweetalige traject zit. We merken dat er steeds meer vraag naar komt.' Volgens Ten Bosch lijden de cijfers voor Nederlands overigens niet onder de Engelse focus: 'Daar zouden onze docenten Nederlands niet blij van worden.'
De Voorburgse middelbare school had het afgelopen jaar zelfs twee vwo-brugklassen die naast Nederlandse les ook in het Engels gedoceerd werden. 'Handig voor als je later in het buitenland gaat studeren of werken', vertelt één van de groepachters, die dinsdagavond naar de middelbare school kwam. 'En voor als je aan de universiteit wil studeren', zegt een ander. De toekomstige middelbare scholieren moeten de komende weken definitief hun nieuwe school kiezen.