Laatste wens Wil gaat in vervulling:live radio-uitzending Brommerbrigade vanuit verpleeghuis Quintus

DEN HAAG - Ze is een van de meeste trouwe Radio West-luisteraars: Wil Eilers in Den Haag. Iedere week luistert ze vanuit verpleeghuis Quintus naar het programma De Brommerbrigade. Nu haar einde nadert, heeft Wil één grote wens: een uitzending van haar favoriete programma vanuit haar eigen verpleeghuis bijwonen.
Daar hoefden presentatoren Rogier van der Zanden en André Koolen geen twee keer over na te denken. Ze kenden Wil al, omdat ze regelmatig inbelde tijdens de uitzending.
'Ze viel op, door haar echte Haagse manier van praten en werd door de tijd heen een vast onderdeel van het programma. We gingen van haar houden, want Wil heeft overal wel een mening over en heeft altijd wel wat te vertellen', vertelt presentator Rogier van der Zanden. 'We schrokken dan ook, toen Wil kortgeleden vertelde dat ze niet heel lang meer bij ons zou zijn.'

Het leven vieren

Om Wils laatste wens in vervulling te laten gaan, wordt de uitzending van De Brommerbrigade op 2 februari live uitgezonden vanuit Verpleeghuis Quintus. Het belooft een gezellige boel te worden met bingo, hapjes en drankjes én een live-optreden van Bill Baker & his Hawaiians.
'Het wordt een feestje, zowel voor de luisteraars thuis als de bewoners van Quintus. Want we vieren het leven', zegt Rogier van der Zanden.

Extra lange uitzending

De Brommerbrigade is normaal elke dinsdag te beluisteren van 20.00 tot 22.00 uur, maar vanwege deze speciale uitzending is het programma al vanaf 19.00 uur te horen.