Gemeente Westland wil 275 asielzoekers opvangen in hotel Wateringen

Asielzoekers
Asielzoekers © ANP
WATERINGEN - De gemeente Westland wil 275 asielzoekers opvangen in een hotel aan de De Lierseweg in Wateringen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil het hotel twee jaar als opvang gebruiken, met een optie tot een verlenging van nog eens twee jaar.
Het COA wil er asielzoekers en statushouders; asielzoekers met een verblijfsvergunning, opvangen. Het gaat om zowel gezinnen als alleenstaande mannen en vrouwen. Volgens de gemeente hebben het COA en de hoteleigenaar hierover afspraken gemaakt.
In het hotel is nu ruimte voor zo'n 400 personen. Omdat er recreatieruimtes, cursuslokalen en kantoren worden gemaakt, kunnen er straks 275 asielzoekers wonen. De gemeente is in gesprek om kinderen uit de groep te plaatsen op de scholen.

Vragen

De gemeenteraad kan nog wensen en zorgen uit aan het college van burgemeester en wethouders. Dat gebeurt waarschijnlijk 16 februari.
Westlanders die vragen hebben, kunnen terecht bij wethouder Mohamed el Mokaddem, deze houdt komende weken een speciaal spreekuur. Zij kunnen een afspraak maken via het telefoonnummer 140174 of info@gemeentewestland.nl.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen