D66 Den Haag kritisch op plannen voor Internationaal Park

© LOLA landscape architects
DEN HAAG - D66 in de Haagse gemeenteraad heeft kritiek geuit op de plannen voor een Internationaal Park. De grootste partij van Den Haag eist dat wethouder Boudewijn Revis (VVD) luistert naar de wensen van de bewoners, voordat hij met een aangepast plan voor de Scheveningse Bosjes, de Waterpartij en het Westbroekpark komt.
Wethouder Revis wil de natuurgebieden beter verbinden en wil er één park van maken. Er zouden 4.000 bomen moeten worden gekapt, onder andere voor de aanleg van een brede hoofdverbinding.
De sociaal-liberalen verwachten dat de wethouder ook rekening houdt met de ingediende zienswijzen op het plan. 'Zij moeten daadwerkelijk invloed hebben op de toekomst van dit kostbare stuk Haagse groen', zegt D66-raadslid Rachid Guernaoui.

Alternatief plan

Een aantal Hagenaars schreef zelfs samen een alternatief plan. 'Deze ideeën moeten wat D66 betreft de leidraad vormen voor het aangepaste plan', aldus Guernaoui.
D66 is niet de eerste coalitiepartij die kritiek heeft op het Internationaal Park. Ook de Haagse Stadspartij is namelijk niet gelukkig met de plannen.

'Alle reacties gaan we serieus bekijken en gebruiken'

Wethouder Revis heeft gezegd dat 'alle reacties die we krijgen, gaan we serieus bekijken en gebruiken om het definitieve plan op te stellen'.