ADO Den Haag neemt geen afstand van Roda JC in onderlinge ontmoeting

DEN HAAG - ADO Den Haag is er zaterdagavond niet in geslaagd om afstand te nemen van Roda JC. Tot tweemaal toe kwam de Haagse ploeg op voorsprong, maar in beide helften maakten de bezoekers uit Kerkrade gelijk: 2-2. Daardoor blijft het verschil tussen ADO en Roda, respectievelijk twaalfde en dertiende in de eredivisie, drie punten.
Beide ploegen begonnen in een 4-4-2 systeem. Bij ADO Den Haag fungeerden Mike Havenaar en Ruben Schaken als speerpunten. Bij Roda JC waren dat
en
, beiden spelers met een verleden in Den Haag. In het Limburgse team van trainer Darije Kalezic hadden maar liefs zeven van de acht tijdens de wintertransferperiode aangetrokken aanwinsten een basisplaats.
Na een aan beide kanten wat afwachtende beginfase opende ADO na 20 minuten de score. Kevin Jansen profiteerde van slordigheden van Martin Milec en doelman Benjamin van Leer. Vanaf circa 20 meter schoot hij de bal netjes binnen. Vlak voor rust kwam Roda JC op 1-1. Met dank aan centrale verdediger Vito Wormgoor van ADO, die even niet oplette waardoor Tom van Hyfte van dichtbij de gelijkmaker kon scoren. Ook doelman Martin Hansen ging bij die treffer niet helemaal vrijuit.

Tweede helft
In de tweede helft kwam ADO al snel opnieuw op voorsprong. Timothy Derijck kopte een vrije trap van Edouard Duplan achter doelman Van Leer. Kort daarna verzuimde spits Mike Havenaar de marge verder uit te bouwen. Roda JC stelde er aanvallend te weinig tegenover. De spitsen Poepon en Van Duinen waren wel actief, maar nauwelijks gevaarlijk.

Tóch kwamen de Limburgers nog geen 10 minuten voor tijd opnieuw langszij. Giovanni Zuiverloon gaf invaller Kristoffer Peterson te veel vrijheid. Met een fraai schot tekende de van FC Utrecht overgekomen middenvelder voor de gelijkmaker. In de slotfase kansen aan beide kanten. Poepon miste voor de Limburgers en Duplan voor de Hagenaars.

Scoreverloop ADO Den Haag - Roda JC 2-2 (1-1):
1-0 Kevin Jansen (20'), 1-1 Tom Van Hyfte (45'), 2-1 Timothy Derijck (53'), 2-2 Kristoffer Peterson (81')
ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers; Kevin Jansen (Kyle Ebecilio, 73'), Timothy Derijck, Edouard Duplan, Danny Bakker (Giovanni Korte, 87'); Ruben Schaken (Ludcinio Marengo, 78'), Mike Havenaar
Roda JC: Benjamin van Leer; Martin Milec (Maecky Mgombo, 77'), Jordy Buijs, Arjan Swinkels, Ard van Peppen (Hicham Faik, 42'); Marcos Gullón, Georgy Zhukov (Kristoffer Peterson, 69'), Tom van Hyfte, Ugur Inceman; Rydell Poepon, Mike van Duinen
Gele kaart(en): Vito Wormgoor, Kevin Jansen (ADO Den Haag), Marcos Gullón, Ugur Inceman (Roda JC)
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Toeschouwers: 11.349 (Kyocera Stadion, Den Haag)