Restauranthouder in Den Haag tegen overvaller: 'Je mag me doden'

DEN HAAG - Afhaalrestauranteigenaar Atay is nog aan het bekomen van de schrik. Vrijdag werd hij in zijn Griekse afhaalrestaurant aan de Lichtenbergweg in Den Haag overvallen. Door rustig te blijven en daadkrachtig te handelen, kreeg hij het voor elkaar om de overvallers zonder buit te laten vluchten.
Op klaarlichte dag komen overvallers de zaak van Atay binnen. Hij denkt op dat moment nog dat ze iets willen bestellen. Het duurt even voor de restauranthouder door heeft dat hij middenin een overval zit.
'Ze schreeuwden iets over een kluisje en geld. Ik begreep dat helemaal niet goed en dacht dat ze de juiste naam van het gerecht niet wisten.' Pas later ziet Atay dat één van de twee overvallers een vuurwapen in zijn hand had.
LEES OOK: Snackbar J&J Grill & Snacks aan Lichtenbergweg Den Haag overvallen

Geschreeuw


Ondanks het geschreeuw en het wapen van de overvallers is Atay niet van plan zijn kluis met geld af te geven. Eén van de twee overvallers begint vervolgens te dreigen met het vuurwapen. 'Ik heb toen aan die overvaller gevraagd of hij een gevangenisstraf voor moord wil riskeren voor een paar tientjes. Als hij dat er voor over zou hebben, mocht hij me doden heb ik hem verteld.'
Op dat moment vlucht de eerste van de twee overvallers. De overvaller met het wapen in zijn hand blijft nog staan. Die vlucht pas als de restauranteigenaar tegen hem zegt dat hij een paar seconden heeft om op hem te schieten en dat hij anders de overvaller zou doden.

Achtervolging

Het voorval is op afstand gevolgd door een overbuurman van het afhaalrestaurant. Samen met Atay zijn ze nog achter de overvallers aangegaan. Toch is er niemand gepakt. 'Ik vind dit een hele laffe daad', zegt de restauranteigenaar. 'Je moet van andermans spullen afblijven.'