Katwijk en Quick Boys stranden na strafschoppen tegen Jodan Boys en Quick

Jodan Boys - Katwijk: Fanny Waandels scoort, Richard de Groot en Mart Spierdijk kijken toe. (Foto Orange Pictures)
GOUDA - Aartsrivalen Katwijk en Quick Boys hebben allebei afscheid genomen van het districtsbekertoernooi. Beide zaterdagclubs werden na strafschoppen uitgeschakeld in de kwartfinales. Jodan Boys stuntte tegen Katwijk, terwijl Quick Boys de winst weggaf tegen mede-hoofdklasser Quick.
Topklasser Katwijk maakte in Gouda nog wel een 2-0 achterstand ongedaan in de laatste tien minuten. Namens Jodan Boys waren Bram van Loon en Fanny Waandels trefzeker. Tussendoor werd Katwijk-speler Omar Hamdi met twee keer geel van het veld gestuurd.
Verdediger Bennie van Noord bracht de bezoekers met twee goals langszij: 2-2. Uiteindelijk trok de zaterdaghoofdklasser aan het langste eind, doordat doelman Marvin Straver een penalty van Kevin Sterling stopte. Daardoor mag Jodan Boys volgend seizoen ook uitkomen in de KNVB Beker.

Elf meter
Quick Boys zag Quick pas twee minuten voor tijd op 1-1 komen. De 1-0 van Dennis van der Plas werd daarmee tenietgedaan door Max Hudepohl. Vervolgens zegevierde de Haagse zondaghoofdklasser vanaf elf meter. Raymond Baten (Quick), Milan Hoek en Delano a Cohen (Quick Boys) misten.

Noordwijk verzekerde zich van een plek bij de laatste vier ten koste van zondagtweedeklasser TOGB. De zaterdaghoofdklasser zegevierde met 2-1. De bezoekers uit Berkel en Rodenrijs openden de score via Tim Mourits, maar in blessuretijd van de eerste helft maakte Martijn le Congé gelijk. Een minuut na rust scoorde Jaap van Duijn uit een strafschop.

Halve finale

In de halve finale neemt Noordwijk het in eigen huis op tegen afdelingsgenoot Jodan Boys. Quick ontvangt zaterdagtopklasser RVVH uit Ridderkerk.